Δημοφιλή άρθρα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σε αλλαγές του προγράμματος "Βραδιές θερινού κινηματογράφου ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ" προχώρησε και πάλι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντιών...
«Κατεπείγουσα προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού (προστατευτικά κρύσταλλα, γκισέδων γραφείων με κρύσταλλα κλπ) για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (22Η) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ...
Περιοδεία Μερόπης Υδραίου στα Διαπόντια Νησιά. Περιοδεία στα Διαπόντια Νησιά, πραγματοποίησε Χθες ( 6/8/2020) η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη...
Δήλωση Αντιδήμαρχου Τουρισμού για fake news. Κέρκυρα, 07-08-2020 Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Βαρούχας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ)

Αρχική / Νομικά Πρόσωπα & Επιχειρήσεις του Δήμου / Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) / Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ)
corfu.gr-2020-06-23_18-16-54_395040

Ο ΔΟΠΑΠ είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Σκοπός του Νομικού Προσώπου έτσι όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου: 1565 στις 27 Ιουνίου 2011 είναι η οργάνωση και η λειτουργία των υπηρεσιών πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων ως εξής:

Στον τομέα πολιτισμός:

Η δημιουργία και ανάπτυξη πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Κέρκυρας για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του Πνευματικού και Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων.
Η ευαισθητοποίηση τω κατοίκων του Δήμου και ειδικότερα των νέων, για τη δημιουργική αξιοποίηση και διάθεση του ελεύθερου χρόνου τους.
Η προώθηση όλων των δυνατοτήτων που απορρέουν από την ένταξη της πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Η διοργάνωση και η συνδιοργάνωση με άλλους πολιτιστικούς φορείς διαλέξεων, σεμιναρίων, συναυλιών, εκθέσεων, προβολών και γενικά εκδηλώσεων για τη διατήρηση εθίμων και τοπικών παραδόσεων των περιοχών του Δήμου ή και που αναβαθμίζουν την τέχνη και τον πολιτισμό.
Η δημιουργία και η λειτουργία στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ωδείων, χορωδιών, λαογραφικών κέντρων, εργαστηρίων φωτογραφίας, θεατρικών ομιλιών, κινηματογραφικών λεσχών, δημοτικών βιβλιοθηκών, μουσείων και εκθέσεων.
Η έκδοση βιβλίων και λευκωμάτων, η συγκέντρωση και προβολή λαογραφικού υλικού, οπτικοακουστικού υλικού, ταινιών, βίντεο, καθώς και σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων με σκοπό την προβολή των υπηρεσιών πολιτισμού, την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και υποβοήθηση ερασιτεχνικών σχημάτων τοπικών συλλογών.
Η συνεργασία και ανταλλαγή πολιτιστικών κ.λ.π εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με αντίστοιχους φορείς Δήμων της χώρας μας, των αδελφοποιημένων με τον Δήμο μας Δήμων και με φορείς τόσο των χωρών της Ευρώπης όσο και λοιπών χωρών.

Β. Στον τομέα αθλητισμός:
Η δημιουργία, λειτουργία, διαχείριση, συντήρηση αθλητικών κέντρων, γυμναστηρίων, γηπέδων, κολυμβητηρίων, και γενικά χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων και η εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαραίτητου εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών ελεύθερης και οργανωμένης άθλησης και κατοίκων του Δήμου Κέρκυρας και ιδιαίτερα των νέων.
Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, η αξιοποίηση των σχετικών προγραμμάτων και η λειτουργία ειδικών τμημάτων για την συμμετοχή και άθληση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η συμβολή στην επιστημονική αναβάθμιση της γνώσης για τον αθλητισμό και τα διάφορα αγωνίσματα, με τη διοργάνωση σεμιναρίων- διαλέξεων- αθλητικών ακαδημιών κ. α.
Η διοργάνωση και η συνδιοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού που οργανώνονται από ανάλογους φορείς.
Η δημιουργία δυνατοτήτων ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού, διατήρησης και προβολής της αθλητικής παράδοσης σε συνεργασία με κρατικούς, σωματειακούς ιδιωτικούς ή άλλους φορείς.
Η παροχή κάθε υλικής και τεχνικής βοήθειας και η συνεργασία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής και τα σχολεία του Δήμου για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.
Η οργάνωση, ανάπτυξη και υποστήριξη κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας για την καλλιέργεια φίλαθλου, συναγωνιστικού πνεύματος, απαλλαγμένου από φανατισμό, ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικούς στόχους καθώς και η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των δημοτών.
Η δημιουργία και η λειτουργία τοπικών επιτροπών για την αξιοποίηση του συνολικού αθλητικού δυναμικού του Δήμου.

Γ. Στον τομέα περιβάλλον:
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων στη διαχείριση του Φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Η εκπόνηση τοπικών προγραμμάτων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, η προστασία του εδάφους και η καταπολέμηση της ρύπανσης, η μελέτη για την προστασία έναντι φυσικών καταστροφών και η αντισεισμική προστασία.
Η ενίσχυση του εθελοντισμού και των εθελοντικών ομάδων που έχουν κοινούς στόχους στη διατήρηση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Δ. Για την προώθηση των σκοπών του το Νομικό Πρόσωπο μπορεί να αναπτύσσει συνεργασίες, να συμμετέχει σε εθνικά ή διεθνικά προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα ή μη , να συντονίζει και να συνδιοργανώνει δραστηριότητες με άλλους φορείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό με επιπλέον στόχο την απόκτηση και βελτίωση των εμπειριών από την εξέλιξη των τεχνών και της επιστήμης και την διάχυση των αποτελεσμάτων στη τοπική κοινωνία.

 

 

 

Νομικά Στοιχεία
ΦΕΚ Σύστασης: 1565 Β /27-6-2011

 

 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
2018-2019
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣΠρόεδρος
ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΑντιπρόεδρος
3  ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣΑιρετός Μέλος
4  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣΑιρετός Μέλος
5  ΘΥΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΑιρετός Μέλος
6  ΠΕΛΑΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑιρετός Μέλος
7  ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΔημότης
8  ΜΑΓΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ-ΕΙΡΗΝΗΔημότης
9  ΜΠΟΙΚΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝΔημότης
10 ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΔημότης
11 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΔημότης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1  ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣΑν. Μέλος
2  ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΗΣΑν. Μέλος
3  ΜΑΜΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΑν. Μέλος
4  ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣΑν. Μέλος
5  ΖΑΚΕΛΙΝΑ ΒΙΤΑΛΑν. Μέλος
6  ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΑν. Μέλος
7  ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑΑν. Μέλος
8  ΒΛΑΧΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑΑν. Μέλος
9  ΠΟΥΛΙΑΣΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΑν. Μέλος
10 ΠΟΛΙΤΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣΑν. Μέλος
11 ΚΡΕΜΟΝΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣΑν. Μέλος

 

 

 

 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
2011-2012
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Πανδής ΣπύροςΠρόεδρος
Βλάσσης ΧρήστοςΑντιπρόεδρος
3  Κασίμης ΑναστάσιοςΜέλος
4  Καποδίστρια ΌλγαΜέλος
5  Λαβράνος ΕυρυσθένηςΜέλος
6  Αρμενιάκος ΒασίληςΜέλος
7  Καββαδία ΝικολέταΜέλος
8  Βλαχόπουλος ΘεμιστοκλήςΜέλος
9  Μάμαλος ΑντώνηςΜέλος
10 Δημουλά ΜαρίαΜέλος
11 Κλήμη ΕλεάνναΜέλος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1  Τσιμπούλη ΘεοφανίαΑν. Μέλος
2  Ρεπούλιος ΒασίληςΑν. Μέλος
3  Καρδάμης ΣπύροςΑν. Μέλος
4  Μουζακίτης ΆγγελοςΑν. Μέλος
5  Λεοντάρης ΣπύροςΑν. Μέλος
6  Σαμοϊλης ΣτέφανοςΑν. Μέλος
7  Βαραγγούλη ΔιαμαντίναΑν. Μέλος
8  Κοντογιώργης ΣπύροςΑν. Μέλος
9  Κοντός ΠαντελήςΑν. Μέλος
10 Διαβάτης ΧρήστοςΑν. Μέλος
11 Μαρκάτης ΙωάννηςΑν. Μέλος

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544