Δημοφιλή άρθρα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σε αλλαγές του προγράμματος "Βραδιές θερινού κινηματογράφου ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ" προχώρησε και πάλι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντιών...
«Κατεπείγουσα προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού (προστατευτικά κρύσταλλα, γκισέδων γραφείων με κρύσταλλα κλπ) για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (22Η) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ...
Περιοδεία Μερόπης Υδραίου στα Διαπόντια Νησιά. Περιοδεία στα Διαπόντια Νησιά, πραγματοποίησε Χθες ( 6/8/2020) η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη...
Δήλωση Αντιδήμαρχου Τουρισμού για fake news. Κέρκυρα, 07-08-2020 Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Βαρούχας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας (ΟΚΠΠΔΚ)

Αρχική / Νομικά Πρόσωπα & Επιχειρήσεις του Δήμου / Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) / Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας (ΟΚΠΠΔΚ)
corfu.gr-2020-06-23_18-22-36_091580

ΔΡΑΣΕΙΣ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, Κ.Η.Φ.Η., Κ.Α.Π.Η. , Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ

Με βάση το ΦΕΚ σύστασης 1565/27-6-2011 ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με σκοπό:

Α. Στον τομέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης:

1. Η εφαρμογή προγράμματος εξωϊδρυματικής προστασίας ηλικιωμένων, η παροχή ιατροκοινωνικής προστασίας στα ηλικιωμένα άτομα της περιοχής, μέσα από οργανωμένες δομές, όπως τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, ώστε αυτά να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου

2. Η δημιουργία και λειτουργία Παιδικών Σταθμών, Βρεφονηπιακών Σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, Μονάδων προστασίας ηλικιωμένων, και ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, Προγραμμάτων Βοηθείας στο Σπίτι και γενικά η λήψη μέτρων και ενεργών πολιτικών που συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή, στην αλληλεγγύη και την κοινωνική προστασία. Οι δομές αυτές μπορεί να είναι και συγχρηματοδοτούμενες από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους και να λειτουργούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων χρηματοδότησης.

3. Η αγωγή Υγείας των κατοίκων, η δημιουργία και λειτουργία Τραπεζών αίματος, η ενημέρωση των νέων, η υποστήριξη και η διενέργεια προγραμμάτων ψυχολογικής στήριξης, συμβουλευτικής γυναικών κέντρων πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών.

4. Η διαφώτιση των ειδικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες των ηλικιωμένων, η έρευνα σχετικών θεμάτων με τους ηλικιωμένους.

5. Η Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση των γονέων σε θέματα αγωγής, ψυχολογίας και σχέσεων με τα παιδιά τους, η προσφορά αρωγής, κατόπιν αιτήματος, στην οικογένεια για αντιμετώπιση τυχόν κοινωνικών προβλημάτων τους.

6. Η συνέχιση μέχρι την ολοκλήρωσή τους, των ήδη υλοποιούμενων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και των άλλων δράσεων στα οποία υπεισέρχεται ως καθολικός διάδοχος των υπό λύση κοινωφελών επιχειρήσεων που λειτουργούσαν στα όρια του Δήμου Κέρκυρας.

Β. Στον τομέα παιδείας:

1. Η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών.

2. Η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες.

3. Η δημιουργία σχολών μουσικής παιδείας σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και λειτουργία αυτών.

4. Η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

5. Η προώθηση πνευματικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κέρκυρας και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Γ. Για την προώθηση των σκοπών του το Νομικό Πρόσωπο μπορεί να αναπτύσσει συνεργασίες, να συμμετέχει σε εθνικά ή διεθνικά προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα ή μη, να συντονίζει και να συνδιοργανώνει δραστηριότητες με άλλους φορείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό με επιπλέον στόχο την απόκτηση και βελτίωση των εμπειριών από την εξέλιξη των τεχνών και της επιστήμης και την διάχυση των αποτελεσμάτων στη τοπική κοινωνία.

Με βάση το απόσπασμα του πρακτικού συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο συντάχθηκε στις 8 Αυγούστου 2011 έπειτα από την λήξη της συνεδριάσεως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

 

 

Νομικά Στοιχεία
ΦΕΚ Σύστασης: Β' 1565/27-6-2011
ΦΕΚ ΟΕΥ: Β' 3254/6-12-2012

 

 

 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
2018-2019
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΚΑΖΙΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣΠρόεδρος
ΚΩΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣΑντιπρόεδρος
3  ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ ΛΟΥΚΙΑΑιρετό Μέλος
4  ΛΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑΑιρετό Μέλος
5  ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑιρετό Μέλος
6  ΘΕΟΧΑΡΗΣ –ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣΑιρετό Μέλος
7  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΔημότης
8  ΤΣΙΡΙΔΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔημότης
9  ΝΙΚΟΠΑΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔημότης
10 ΔΙΑΜΑΝΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗΔημότης
11 ΒΡΑΧΛΙΩΤΗ ΙΛΙΑΝΑΕκπρόσωπος εργαζομένων

 

 

 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
2011-2012
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Μιχαλάκη ΧριστίναΠρόεδρος
Αργυρός ΣπυρίδωνΑντιπρόεδρος
3  Πηλός ΓεώργιοςΜέλος
4  Καρδαμίτσης ΑλέξανδροςΜέλος
5  Γαρνέλη ΜαρίναΜέλος
6  Αργυροκαστρίτη ΜαρίαΜέλος
7  Ανδριώτη ΣπυριδούλαΜέλος
8  Λαβράνος ΔημήτριοςΜέλος
9  Ρουβάς ΣπυρίδωνΜέλος
10 Μάστορας Θεοχάρης - ΜαρίνοςΜέλος
11 Ανδριώτη ΑναστασίαΕκπρόσωπος εργαζομένων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1  Πανδής ΣπυρίδωνΑν. Μέλος
2  Καποδίστρια ΌλγαΑν. Μέλος
3  Λινάρδου Κων/ναΑν. Μέλος
4  Παπαδόπουλος ΓεώργιοςΑν. Μέλος
5  Αγάθος ΣπυρίδωνΑν. Μέλος
6  Παχή ΑλεξάνδραΑν. Μέλος
7  Γουναρόπουλος ΓεώργιοςΑν. Μέλος
8  Μάνεση ΑναστασίαΑν. Μέλος
9  Μιχαλά ΙωάνναΑν. Μέλος
10 Σαμοϊλης ΣτέφανοςΑν. Μέλος
11 Χριστοδούλου ΕυάγγελοςΕκπρόσωπος εργαζομένων

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544