Δημοφιλή άρθρα
7H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (ΤΑΚΤΙΚΗ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ...
20η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνεδρίασης της Κοινότητας Κερκυραίων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            Κέρκυρα 04-10-2022 ...
Μηνύματα αισιοδοξίας, συνέργειας και κοινωνικής αλληλεγγύης στο Φεστιβάλ “ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” -Συμμετοχή και στήριξη από...
Αριθμός απόφασης 19-142 - Θέμα: Παραχώρηση χρήσης ανοικτού γηπέδου μπάσκετ του 1ου-5ου Γυμνασίου Κέρκυρας στον ΙΟΝΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, για τις...
Αριθμός απόφασης 45-12 - Θέμα: Περί διαπίστωσης οικονομικής αδυναμίας άπορου δημότη και εξειδίκευσης πίστωσης, για τη χορήγηση εκτάκτου χρηματικού βοηθήματος...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Αλλαγές στους όρους και προϋποθέσεις του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Αλλαγές στους όρους και προϋποθέσεις του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 10.08.21

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ.

Διευκρινίζεται ότι:

1.Φιλοξενούμενοι Ξενώνων Μεταβατικής Φιλοξενίας και Ξενώνων γυναικών θυμάτων βίας, που λειτουργούν στους Δήμους, δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος (άρθρο 2) για έως δύο περιόδους ενίσχυσης κατά το διάστημα παραμονής τους στις ανωτέρω δομές (άρθρο 5).  

2.Δηλούμενο εισόδημα: Εισάγεται εξαίρεση στο δηλούμενο εισόδημα: το σύνολο του καθαρού εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ή από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα εργασίας για δύο (2) περιόδους ενίσχυσης, στις περιπτώσεις αυτονόμησης φιλοξενούμενων σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας, ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας και σε υπνωτήρια, λόγω ένταξης στην αγορά εργασίας. (άρθρο 2).

3.Σε περίπτωση νοικοκυριού με ανήλικα τέκνα για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση, απαιτείται αφενός η εγγραφή τους στο σχολείο για το τρέχον σχολικό έτος, αφετέρου η επαρκής φοίτησή τους για το αμέσως προηγούμενο σχολικό έτος, προκειμένου τα εν λόγω νοικοκυριά να υποβάλουν αίτηση στο Ε.Ε.Ε. Η τελευταία προϋπόθεση θεωρείται ότι συντρέχει όταν το ανήλικο μέλος δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του (άρθρο 4). 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η πιστοποίηση της επαρκούς φοίτησης των ανήλικων μελών του νοικοκυριού, για το αμέσως προηγούμενο σχολικό έτος, ζητείται για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους 2021-2022. Η εγγραφή σε σχολείο του ανήλικου μέλους του νοικοκυριού, για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ως προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος, απαιτείται για πρώτη φορά για το σχολικό έτος 2021-2022 (άρθρο 16).

4. Σε περίπτωση ενοικιαζόμενης κατοικίας, δεν απαιτείται η πιστοποίηση εξάμηνης ισχύος μισθωτηρίου/ων πριν την υποβολή της αίτησης (άρθρο 7). 

5.Μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση που προκύπτει από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις επιτρέπονται μόνο λόγω κατάσχεσης ή καταστροφής (άρθρο 4).

6.Μέλη του νοικοκυριού που αποδεδειγμένα διαμένουν στο εξωτερικό διαγράφονται από την αίτηση, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου/μέλους συμφώνου συμβίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δήμου μας:

· Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Στ.Δεσύλλα 6, Τηλ.2661045923

· Παράρτημα Ρομά

Λιβάδι Ρόπα, Δ.Ε.Παρελίων, Τηλ.2661033100

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Πρόνοιας & Κοινωνικού Έργου

Ανδρέας Σκούπουρας

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544