Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (24Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             ...
Αριθμός απόφασης 23-1 - Θέμα: Περί νομιμοποίησης δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά την εκδίκαση των 73563/2024,...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (15Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ...
Στα χέρια του Δήμου μας περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας. Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και...
23H ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα, 20 Ιουνίου 2024 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Αντιπροσωπεία Κινέζων φοιτητών στο Ιστορικό Δημαρχείο

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Αντιπροσωπεία Κινέζων φοιτητών στο Ιστορικό Δημαρχείο
corfu.gr-2024-02-02_12-36-12_802716
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 02.02.24

Στο Ιστορικό Δημαρχείο της Πόλης, υποδέχθηκε σήμερα, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπύρος Χαλικιόπουλος, πολυπληθή αντιπροσωπεία Κινέζων φοιτητών, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα εξοικείωσης με τον ελληνικό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα αποτελεί το επιστέγασμα συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου που διευθύνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Αθανάσιος Ευσταθίου, του Πανεπιστημίου του Σιτσουάν και του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτο Αθηνών.

Η επαρχία Σιτσουάν βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας, και έχει πληθυσμό 83 εκατομμύρια. Το πανεπιστήμιο της Σιτσουάν είναι από τα πλέον δυναμικά, με περίπου 70.000 φοιτητές, με μεγάλο εύρος σχολών. Οι επισκέπτες φοιτητές που επισκέφθηκαν το Ιστορικό Δημαρχείο προέρχονται από όλο το φάσμα των επιστημών, από την Ιατρική και τη Μηχανολογία, έως τις ανθρωπιστικές σπουδές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χαλικιόπουλος παρουσίασε στους φοιτητές το αρχιτεκτονικό, ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο που φέρει το νησί της Κέρκυρας ενώ εστίασε στις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει ως εκπαιδευτικός προορισμός.

 

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχάρη τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου  κ. Αθανάσιο Ευσταθίου και τους συνεργάτες του  για τη σημαντική αυτή δράση εξωστρέφειας, η οποία αναβαθμίζει το κύρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος και ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στην Κέρκυρα.

 

Στην κατεύθυνση αυτή,  όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο

κ. Χαλικιόπουλος,  η νέα δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός με κάθε πρόσφορο μέσο για την προβολή και  ενίσχυση του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544