Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 11-11/9-4-2024 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώπιον του Μονομελούς...
Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας. Στo  πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές,...
1H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΠΟΥΛΩΝ.
Αριθμός απόφασης 11-17/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Κ.Ι.Σ. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Αριθμός απόφασης 11-16/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Τ.Ε.Α. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και για 5 μέρες η καρδιά της ανακύκλωσης  θα χτυπάει στο κέντρο της Κέρκυρας         

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και για 5 μέρες η καρδιά της ανακύκλωσης  θα χτυπάει στο κέντρο της Κέρκυρας         
corfu.gr-2022-11-18_12-38-31_650027
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 18.11.22

«Για 5 ημέρες η καρδιά της ανακύκλωσης θα χτυπάει στο κέντρο της Κέρκυρας» αναφέρει σε δήλωση της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την ανακύκλωση στα πλαίσια της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, σε συνεργασία με το αντίστοιχο ΣΣΕΔ  «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ – Electrocycle.

Από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας, στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμος θα διαθέτει ειδικούς κάδους συλλογής απορριμμάτων όπως:

-λαμπτήρων,

-μελανοδοχείων – τόνερ,

-μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών,

-οικιακών μπαταριών (ηλεκτρικές στήλες).

Οι δημότες και οι πολίτες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας θα μπορούν   να επισκεφθούν το συγκεκριμένο σημείο προσωρινής χωριστής συλλογής ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού και μπαταριών και να παραδώσουν όλες τις μικροσυσκευές τις οποίες διαθέτουν και επιθυμούν να οδηγήσουν προς ανακύκλωση, να ενημερωθούν γενικότερα (με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό) σχετικά με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών τους συσκευών.

Παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν και για τα μόνιμα σημεία χωριστής συλλογής  που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο, ενώ θα μπορούν να ενημερωθούν και για το πρόγραμμα χωριστής συλλογής μπαταριών, που υλοποιείται στο Δήμο μας.

Με δεδομένο ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων» είναι αφιερωμένη στα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα, τόσο οι δημότες όσο και οι μαθητές του Δήμου μας, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους για ανακύκλωση και τα μεταχειρισμένα ρούχα, υποδήματα και γενικότερα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα τα οποία διαθέτουν και χρησιμοποιούν.

Υπάρχει σταθερός ειδικός κάδος χωριστής συλλογής ρούχων, παραπλεύρως του Δημοτικού Θεάτρου, δίπλα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, στο οποίο μπορούν να τα απορρίψουν.

Κάθε μέρα, η ανακύκλωση κάνει όλο και πιο μεγάλα και σημαντικά βήματα στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση και απαραίτητη συμμετοχή των συνδημοτών μας.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544