Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (24Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             ...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (15Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ...
Στα χέρια του Δήμου μας περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας. Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και...
23H ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα, 20 Ιουνίου 2024 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Προμήθεια λαμπτήρων , ηλεκτρολογικού υλικού και εορταστικού Διακόσμου για Δ.Ε. Κερκυραίων. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Nήσων ενδιαφέρεται να...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Βέλγοι Δημοσιογράφοι του τουριστικού Ρεπορτάζ στη Δήμαρχο

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Βέλγοι Δημοσιογράφοι του τουριστικού Ρεπορτάζ στη Δήμαρχο
corfu.gr-2020-06-05_11-05-00_428034
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 15.10.19

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το press trip Βέλγων δημοσιογράφων που διοργάνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ ΚΑΤΩ ΧΩΡΩΝ, το διάστημα 11 έως και 13 Οκτωβρίου.

Με επικεφαλής της αποστολής τη Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στις Κάτω Χώρες Ελένη Σκαρβέλλη, δωδεκαμελής αντιπροσωπεία Βέλγων δημοσιογράφων του τουριστικό ρεπορτάζ επισκέφθηκε την Κέρκυρα, με στόχο την ενίσχυση των προκρατήσεων για την επόμενη τουριστική περίοδο από τη συγκεκριμένη αγορά.

Η δημοσιογραφική αποστολή που εκπροσωπεί τα πλέον δημοφιλή φλαμανδόφωνα και γαλλόφωνα μέσα του έντυπου τύπου του Βελγίου, είχε τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της στο νησί της Κέρκυρας, να ανακαλύψει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού και τις διαφορετικές πτυχές που συνθέτουν το τουριστικό μας προϊόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Κέρκυρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυρίας Σκαρβέλλη, καταλαμβάνει την τρίτη σε σειρά προτίμησης θέση ως τουριστικός προορισμός.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα και τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Ελένη Σκαρβέλλη, στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός τεχνοκρατικού διαλόγου σε θέματα που άπτονται του τουριστικού ενδιαφέροντος, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαράλαμπο Βούλγαρη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλή Κατσαρό καθώς και άλλους παραγωγικούς φορείς. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό περιλαμβάνει την ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας με τα κατά τόπους Γραφεία του ΕΟΤ στο Εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση αλλά και ανάκτηση μεριδίου αγοράς.

Στην κατεύθυνση αυτή, συζητήθηκε και η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών για την περαιτέρω προώθηση και προβολή της Κέρκυρας στην ολλανδική αγορά η οποία ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της κυρίας Σκαρβέλλη και παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια πτωτική τάση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των Βέλγων δημοσιογράφων, περιελάμβανε ιστιοπλοϊκή εκδρομή με αφετηρία τη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και τερματισμό τον όρμο της Γαρίτσας, επίσκεψη σε σημεία υψηλού ενδιαφέροντος στη μέση και νότια Κέρκυρα καθώς και περιήγηση από διπλωματούχο ξεναγό στην Παλιά Πόλη και σε χώρους πολιτισμού και μουσεία. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της κερκυραϊκής κουζίνας και των τοπικών της προϊόντων από τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας Σπύρο Βουλισμά, η οποία απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τους δημοσιογράφους καθώς και από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εστιατόρων Σπύρο Κατέχη.

Η Δήμαρχος επίσης, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, όπου και συνομίλησε μαζί τους για τους ενδεδειγμένους τρόπους προώθησης και προβολής της Κέρκυρας στη βελγική αγορά ενώ τις διαδικασίες υποδοχής και περιήγησης της αποστολής συνεπικούρησαν η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Παναγιώτα Τζάνε καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μελίδης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των προσκεκλημένων δημοσιογράφων καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από κερκυραίους επαγγελματίες του χώρου, τους οποίους και ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544