Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (24Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             ...
Αριθμός απόφασης 23-1 - Θέμα: Περί νομιμοποίησης δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά την εκδίκαση των 73563/2024,...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (15Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ...
Στα χέρια του Δήμου μας περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας. Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και...
23H ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα, 20 Ιουνίου 2024 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Δήλωση της Δημάρχου για τη νέα φωτιά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Δήλωση της Δημάρχου για τη νέα φωτιά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
corfu.gr-2020-06-09_12-44-59_060137
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 04.08.20

Κέρκυρα, 03.08.2020

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός αυτό που μόνο κακό στην Κέρκυρα και την υγεία των κατοίκων μπορεί να επιφέρει.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εναέριων μέσων, των μηχανημάτων του ΦΟΔΣΑ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς το προσωπικό αυτό που άμεσα έκανε το καθήκον του με συνέπεια, οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Ευχαριστίες για την τεράστια προσπάθειά τους που απέτρεψε τον εφιάλτη.

Οι δύο φωτιές εκδηλώθηκαν σε μια συγκυρία κατά την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Κοζάνη ενώ ταυτόχρονα τρέχει και ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου που θα κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο απορριμμάτων. Παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση των κυττάρων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Επιθυμώ να στείλω δύο μηνύματα.

Το πρώτο στους πολίτες της Κέρκυρας και ιδιαίτερα της περιοχής του Τεμπλονίου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι όλες μας οι προσπάθειες εστιάζουν στην τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στο ΧΥΤΑ και στο να αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Χρειάζεται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας όμως για να έχουν αποτέλεσμα αυτές μας οι προσπάθειες.

Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι με τρικλοποδιές θα ξαναγυρίσει η Κέρκυρα στο παρελθόν. Αυτό, δεν σκοπεύουμε να το επιτρέψουμε.

Νομίζω ότι πλέον δημιουργούνται ερωτηματικά τα οποία χρήζουν ενδελεχούς διερεύνησης. Σε κάθε περίπτωση εμπιστευόμαστε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς και αναμένουμε το τελικό της πόρισμα.

Τέλος, δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο σχεδιασμός μας και θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί.»

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544