Δημοφιλή άρθρα
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(43Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    23-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
Αριθμός απόφασης 42-4 - Θέμα: Περί Έγκρισης εξειδίκευσης πίστωσης για την επιχορήγηση του σωματείου με την επωνυμία: «ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».. Αριθμός...
Αριθμός απόφασης 42-5 - Θέμα: Περί έγκρισης και παραλαβής της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες για την επείγουσα αντιμετώπιση κατολισθητικών και...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Δήλωση της Δήμαρχου για την ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εξωτερικό συνεργάτη

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Δήλωση της Δήμαρχου για την ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εξωτερικό συνεργάτη
corfu.gr-2020-09-04_08-23-27_613321
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 04.09.20

Σχετικά με όσα ακούγονται και γράφονται για την ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εξωτερικό συνεργάτη , από τον Απρίλιο του 2021. η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου δήλωσε:

Η δέσμευση μας απέναντι στους δημότες ήταν και είναι η ΚΑΘΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Η δέσμευση αυτή υλοποιείται με πράξεις και έργα όπως:

-Η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη και επικουρικά και σε άλλον αποδέκτη, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες (που κάποιοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει)

-Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή του εργοστασίου

(με τη διαγωνιστική διαδικασία σε εξέλιξη) και με άμεση αντιμετώπιση όλων των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν σε παρόμοια έργα υψηλού προϋπολογισμού.

-Η επέκταση της ανακύκλωσης με συγκεκριμένες υποδομές και δράσεις (όταν τα προηγούμενα χρόνια η ανακύκλωση ήταν μηδενική) και αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά εγκαίρως στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εξωτερικό συνεργάτη από τον Απρίλιο του 2021. Το προηγούμενο διάστημα έτρεχε ο Δήμος την ύστατη ώρα να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε ιδιώτη με απευθείας αναθέσεις.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία:

-Δίνουμε λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων αφού ο Δήμος διαθέτει μόλις 8 παλιά απορριμματοφόρα για πέντε Δημοτικές ενότητες.

-Δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ ο δημότης, δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση δημοτικών τελών.

-Διασφαλίζουμε, με αυστηρούς όρους, ένα καλύτερο επίπεδο καθαριότητας και καλύτερες υπηρεσίες αποκομιδής, ώστε ο πολίτης να έχει την καθαριότητα που το αξίζει αφού πληρώνει γι΄ αυτόν το σκοπό.

Οι δημότες είναι αυτοί που μας έκριναν και θα μας κρίνουν εκ του αποτελέσματος.

Εμείς έχουμε ως στόχο να κρατάμε την Κέρκυρα καθαρή. Αυτή είναι η απαίτηση των πολιτών”

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544