Δημοφιλή άρθρα
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ.ΑνδρέαςΣκούπουρας και τα στελέχη του...
Αριθμός απόφασης 38-7 - Θέμα: Περί έγκρισης 4ου Πρακτικού για την ανάθεση δημόσιας σύμβασης προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ...
Αριθμός απόφασης 44-1 - Θέμα: Περί αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικονομικού έτους 2022. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 44-1 ΑΔΑ: Ω5Ω446ΜΓ2Α-ΔΧ7
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(44Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    26-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων: προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων: προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 13.03.20

Ενημέρωση προς τους πολίτες

Σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς και των νέων νομοθετικών διατάξεων, γίνονται γνωστά τα κάτωθι:

  1. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 55/11-03-20 παρατείνεται η ισχύς του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Επιδόματος Στέγασης ενώ αναστέλλονται οι προθεσμίες του Επιδόματος Γέννησης.

  2. Σχετικά με τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ η πληροφόρηση θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά (2661362126 – 124) και η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ταχυδρομικώς.

  3. Οι επισκέψεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μειωθούν και θα πραγματοποιούνται μόνο, οι απολύτως αναγκαίες και επείγουσες, κατόπιν συνεννόησης με τους ωφελούμενους του προγράμματος. Εκτός απ΄ αυτές που έχουν συγγενικό και οικογενειακό κύκλο. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ωφελούμενοι, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

  4. Το ΚΕΠ θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00-14:00

Λόγω της αύξησης των αναγκαστικών αδειών του προσωπικού, η οποία επηρεάζει και την λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, καλούμε τους πολίτες περιορίσουν τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων και να περιορίσουν στο ελάχιστο.

Δήλωση από πολίτες προς την οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά με internet στην ειδική πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr). Σημειώνεται ότι η προθεσμία για δήλωση επιπλέον τετραγωνικών έχει ούτως η άλλως παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις Δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις οικογενειακής κατάστασης κ.λ.π, θα πραγματοποιείται τηλεφωνική αίτηση στο τηλ. του Δημοτολογίου (26613 62735). Ταυτόχρονα με την αίτηση του ο πολίτης θα ενημερώνεται, πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του για να προσέλθει στο Δημαρχείο να το παραλάβει.

Ας διασφαλίσουμε όλοι μαζί την δημόσια υγεία. Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

Προφυλάσσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων.

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544