Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ για την μελέτη «Μελέτη Γεωλογικής καταλληλόλητας για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού για...
Υπογράφτηκε η Ειδική Πολεοδομική  Μελέτη  για την Παλιά Πόλη  της  Κέρκυρας. Υπογράφτηκε σήμερα  από τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και...
18Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ -ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ...
12Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (ΤΑΚΤΙΚΗ-ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
Αριθμός απόφασης 16-21 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για άσκηση έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 186/2024 απόφασης του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας (ειδική...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας
corfu.gr-2024-04-12_11-13-37_195271
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 12.04.24

Στo  πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές, το οποίο οργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σήμερα τη 12η Απριλίου 2024, ξεκίνησε η διενέργεια της προληπτικής δράσης για τον οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Παλαιάς Πόλης, όπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με τους εθελοντές Οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, την κ. Παναγιώτα Τζάννε και την κ. Φαίη Σκορδίλη.

Στη δράση συμμετείχαν 50 μαθητές της 5ης  και 6ης Τάξης Δημοτικού  και έγιναν 25 παραπομπές για περαιτέρω οδοντιατρικό έλεγχο.

Επίσης, την 10η Απριλίου 2024 διενεργήθηκε η  προληπτική δράση για τη σκελετική υγεία με screening σκολίωσης στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου σε συνεργασία με τους Ιατρούς Ορθοπεδικούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, κ. Σπυρίδωνα Δαφνή και κ. Σπυρίδωνα Μάστορα και με την εποπτεία της Επισκέπτριας Υγείας, της 1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας, κ.Μαρίας-Ιωάννας Χαλιδιά.

Στη δράση συμμετείχαν 39 μαθητές της 2ας Τάξης Γυμνασίου και έγιναν 6 παραπομπές και 5 συστάσεις για έναρξη σωματικής άσκησης.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και

Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής

Σπυρίδων Γαλάνης

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544