Δημοφιλή άρθρα
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ (γεννηθέντες έτος 2006).   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι, οι...
Υποβολή Προσφορών για την ανάθεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΦΑΙΑΚΩΝ, ΘΙΝΑΛΙΩΝ & ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...
Καποδιστριακή Α.Ε: Πρόσκληση για προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας. Αρ. Πρωτ. : 222 Ημερομηνία: 08/02/2024  ...
Αριθμός απόφασης 4-7 - Θέμα: Περί αποδοχής χρηματοδότησης της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με συνέχιση...
Αριθμός απόφασης 4-4 - Θέμα: Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑΣ ΟΔΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΡΟΠΑ Δ.Ε. ΠΑΡΕΛΙΩΝ».. Αριθμός...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

«Δωρεάν φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου-Μια δραστηριότητα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο»

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / «Δωρεάν φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου-Μια δραστηριότητα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο»
corfu.gr-2023-05-16_11-21-20_859912
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 16.05.23

 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στηρίζει, σε μηνιαία βάση, πάνω από 100 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ανάγκη φαρμακευτικής περίθαλψης.

Παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Ταυτόχρονα έχει κάνει πράξη την ανακύκλωση φαρμάκων, κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα τους δημότες να προσφέρουν φάρμακα, πριν αυτά λήξουν, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, προκειμένου να δοθούν δωρεάν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Από τον Οκτώβριο του 2021, το Κοινωνικό Φαρμακείο σε συνεργασία με την Givmed, έχει προσφέρει 1.281 κουτιά φαρμάκων αξίας 15.365 ευρώ και 324 τεμάχια προϊόντων υγείας αξίας 5.902 ευρώ.

Η ανακύκλωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού είναι ένα από τα «ρεύματα» ανακύκλωσης που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ICC (Intelligent Cities Ghallenge).

Μέσα από τη διαχείριση και δωρεάν διανομή φαρμάκων που δεν έχουν λήξει, και που παλαιότερα κατέληγαν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει αναπτύξει μια δραστηριότητα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας (στην οδό Διονυσίου Σολωμού 11) και όποιος πολίτης το επιθυμεί  μπορεί να καλεί για πληροφορίες στο τηλέφωνο  2661 030699, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544