Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 19-3 - Θέμα: Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Βελτίωση Προσβασιμότητας σε Αγροτικές Οδούς των Δ.Ε. Φαιάκων του Δήμου...
Αριθμός απόφασης 19-2 - Θέμα: Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Επείγουσα αντιμετώπιση κατολισθητικών λοιπών φαινομένων στο Δήμο Κ. Κεντρικής &...
Αριθμός απόφασης 12-145 - Θέμα: Έγκριση χορήγησης 6ης παράτασης προθεσμίας του έργου «Επείγουσα αντιμετώπιση κατολισθητικών και λοιπών φαινομένων στο Δήμο...
Αριθμός απόφασης 21-9 - Θέμα: Έγκριση σχεδίου Λειτουργίας Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων». Διόρθωση τίτλου: «Έγκριση...
Αριθμός απόφασης 12-128 - Θέμα: Έναρξη ενεργειών δανειοδότησης αγοράς ακινήτου «εργοστάσιο Δεσύλλα. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 12-128 ΑΔΑ: 67Ρ446ΜΓ2Α-ΡΤΒ
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Εβδομάδα Κινητικότητας

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Εβδομάδα Κινητικότητας
corfu.gr-2020-09-18_08-31-22_125816
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 18.09.20

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων συμμετέχει στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για «πόλεις χωρίς αυτοκίνητο» που συμπεριλαμβάνεται στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου). Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει τα κράτη – μέλη και τις ευρωπαϊκές πόλεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες για δράσεις που να προάγουν την βιώσιμη κινητικότητα με την χρήση των φιλικών μέσων μεταφοράς.

Για την φετινή χρονιά το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας που επιλέγχθηκε είναι “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (Zero emission mobility for all), συνοδεύεται από το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!» και αποσκοπεί στην ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων συμμετέχει ενεργά και συμβάλλει στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με την ολοκλήρωση του έργου «Διαμορφώσεις πεζοδρομίων προσβασιμότητας ΑΜΕΑ» τον Ιούλιο του 2020

Επίσης, διοργανώνει :

Α1) τη συμβολική δράση με τίτλο: «Οργάνωση μιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» αφήνοντας σε αποκλειστική χρήση πεζών, ποδηλάτων ή μέσων μεταφοράς τις περιοχές:

  1. Του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας, με κλείσιμο δρόμων

  2. στο ύψος της οριογραμμής των οδών Ιωάννου Θεοτόκη, Λεωφόρου

  3. Αλεξάνδρας.

  4. Ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, από θέση «Ναυτίλος» δια των

  5. οδών Λεωφόρος Δημοκρατίας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Ελευθερίας,

  6. Αρσενίου, Δονζελότ κλπ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει από τις 9:00π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με την Τροχαία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα διαχείρισης της κυκλοφορίας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών να δείξουν κατανόηση, να μην μετακινηθούν άσκοπα και να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης αυτής της δράσης.

Α2) Τη συγκεκριμένη ημέρα 20-9-2020 και κατά τη διάρκεια των ωρών από 9:00π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. θα διατίθενται ποδήλατα δωρεάν στους δημότες (με σειρά προτεραιότητας) για μιά σύντομη ποδηλατάδα. Σημείο αφετηρίας το κτήριο “Σαν Τζιάκομο” (παλαιό Δημαρχείο).

Β) Παράλληλα, τη συγκεκριμένη μέρα και ώρες όπως καθορίζονται ανωτέρω, το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας προσφέρει για όλες τις γραμμές

– δωρεάν μετακίνηση των μαθητών (με την επίδειξη μαθητικής ταυτότητας) και

– έκπτωση 50% στο κόμιστρο για τους λοιπούς επιβάτες

προκειμένου να γίνει προώθηση της μετακίνησης των πολιτών με τα ΜΜΜ.

Γ) Στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και για την προώθηση της πεζής μετακίνησης, με παράλληλο όφελος για τον πεζό την απόλαυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την παρατήρηση των μνημείων μας, συμμετέχει και ο σύλλογος ξεναγών Κέρκυρας προσφέροντας ξενάγηση στην πόλη.

Επισημαίνεται ότι λόγω covid2019 για τα άτομα που θα συμμετάσχουν η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Η δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 19-9-2020 και ώρα 6:00 μ.μ.. Ως σημείο συνάντησης και αφετηρίας ορίζεται η είσοδος του Παλαιού Φρουρίου.

Δ) Η Διεύθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης δύναται να συμμετέχει στη διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 20-10-2020, με έργα μαθητών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία έως την 16-10-2020.

Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544