Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (24Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             ...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (15Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ...
Στα χέρια του Δήμου μας περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας. Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και...
23H ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα, 20 Ιουνίου 2024 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Προμήθεια λαμπτήρων , ηλεκτρολογικού υλικού και εορταστικού Διακόσμου για Δ.Ε. Κερκυραίων. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Nήσων ενδιαφέρεται να...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Εκδηλώσεις εορτασμού  Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, 7 Απριλίου

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Εκδηλώσεις εορτασμού  Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, 7 Απριλίου
corfu.gr-2023-04-07_07-10-20_652198
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 07.04.23

 

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και στα πλαίσια προστασίας και προαγωγής της υγείας των πολιτών, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ),  θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις εορτασμού με στόχευση την ενημέρωση του κοινού για την επίτευξη των βέλτιστων επιπέδων υγείας και ευεξίας αυτού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στην Πλατεία Ανουντσιάτα από τις 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν επίδειξη μεθόδου ΚΑΡΠΑ με AED (απινιδωτή) στους πολίτες, με την συνδρομή της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΚΑΒ.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει το  ΚΕΠ Υγείας του Δήμου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2661027315.

Επιπλέον, ενημερώνουμε το κοινό ότι ο Π.Ο.Υ. εορτάζει φέτος τα 75 χρόνια από την ίδρυση του και αφιερώνει την ημέρα στον παγκόσμιο στόχο και στην μεγάλη πολιτική «Υγεία για όλους».

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην δημόσια υγεία που αποτελεί  αξία ανεκτίμητη και είναι ικανή να μεταμορφώσει τις ζωές των ανθρώπων.

Τα μηνύματα της Ημέρας είναι τα ακόλουθα:

  • Το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” οραματίζεται ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν καλή υγεία για μια ολοκληρωμένη ζωή σε έναν ειρηνικό, ευημερούντα και βιώσιμο κόσμο.
  • Το δικαίωμα στην υγεία αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, όταν και όπου τις χρειάζονται, χωρίς  οικονομικές δυσκολίες.
  • Tο 30% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας.
  • Σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν εξαντλητικές δαπάνες υγείας, με    σημαντικές ανισότητες που επηρεάζουν όσους βρίσκονται στις πιο ευάλωτες συνθήκες.
  • Η καθολική υγειονομική κάλυψη (UHC) προσφέρει οικονομική προστασία και πρόσβαση σε ποιοτικές βασικές υπηρεσίες, βγάζει τους ανθρώπους από τη φτώχεια, προάγει την ευημερία των οικογενειών και των κοινοτήτων, προστατεύει από κρίσεις δημόσιας υγείας και μας οδηγεί προς την κατεύθυνση  Υγεία για Όλους.
  • Για να κάνουμε την υγεία για όλους πραγματικότητα, χρειαζόμαστε: άτομα και κοινότητες που έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, ώστε να μπορούν να φροντίζουν την υγεία τους και την υγεία των οικογενειών τους, ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας που παρέχουν ποιοτική, ανθρωποκεντρική φροντίδα και φορείς χάραξης πολιτικής που δεσμεύονται να επενδύσουν στην καθολική υγειονομική κάλυψη.
  • Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα συστήματα υγείας που έχουν φροντίσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) είναι ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να έρθουν οι υπηρεσίες για την υγεία και την ευημερία πιο κοντά στους ανθρώπους.
  • Η πανδημία COVID-19 έφερε πίσω το ταξίδι κάθε χώρας προς την Υγεία για Όλους.
  • Η πανδημία COVID-19 και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας,  οι επικαλυπτόμενες ανθρωπιστικές και κλιματικές κρίσεις, οι οικονομικοί περιορισμοί και ο πόλεμος, έκαναν πιο επείγον το ταξίδι κάθε χώρας προς την Υγεία Για Όλους. Τώρα είναι η ώρα για τους ηγέτες να αναλάβουν δράση για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για καθολική υγειονομική κάλυψη και για την κοινωνία των πολιτών να θέσει τους ηγέτες προ των ευθυνών τους.
  • Η πρόοδος πρέπει να επιταχυνθεί αν πρόκειται να επιτευχθούν οι Στόχοι Βιώσιμης  Ανάπτυξης που σχετίζονται με την υγεία.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το σχετικό υλικό για την Ημέρα αυτή:  https://www.who.int/campaigns/75-years-of-improving-public-health
 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544