Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 11-11/9-4-2024 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώπιον του Μονομελούς...
Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας. Στo  πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές,...
1H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΠΟΥΛΩΝ.
Αριθμός απόφασης 11-17/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Κ.Ι.Σ. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Αριθμός απόφασης 11-16/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Τ.Ε.Α. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Εκδόθηκε η οριστική αδειοδότηση της μαρίνας στις Μπενίτσες

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Εκδόθηκε η οριστική αδειοδότηση της μαρίνας στις Μπενίτσες
corfu.gr-2022-12-19_11-19-59_774477
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 19.12.22

Το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σήμερα στην έκδοση της οριστικής άδειας λειτουργίας της μαρίνας στις Μπενίτσες αφού αναγνωρίστηκε ότι τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Μετά από χρόνια προσπαθειών, καθυστερήσεων αλλά και ελλείψεων,  ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ‘’έτρεξε’’ γρήγορα τις διαδικασίες και τον Ιούλιο του 2021 έγιναν τα εγκαίνια και ξεκίνησε η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών με προσωρινή άδεια λειτουργίας.

Η μαρίνα έχει ήδη παραχωρηθεί σε επενδυτικό σχήμα που έχει αναλάβει τη διαχείριση και συντήρηση της,  μετά από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ.

Το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα όμως και όφελος για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία είναι μεγαλύτερο αφού το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Μπενίτσες συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 86 σκαφών  ενώ δέκα θέσεις διατίθενται δωρεάν στους ψαράδες της περιοχής.

Όπως τονίζει με δήλωση της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου «η περιουσία του Δήμου αξιοποιείται, αποφέρει έσοδα στο Δήμο, ο οποίος αποκτά μια σημαντική υποδομή στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, που δημιουργεί υπεραξία για όλη την περιοχή και την αναβαθμίζει.»

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544