Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (24Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             ...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (15Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ...
Στα χέρια του Δήμου μας περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας. Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και...
23H ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα, 20 Ιουνίου 2024 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Προμήθεια λαμπτήρων , ηλεκτρολογικού υλικού και εορταστικού Διακόσμου για Δ.Ε. Κερκυραίων. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Nήσων ενδιαφέρεται να...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΤΟ του κεντρικού Δήμου ενόψει κακοκαιρίας Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΤΟ του κεντρικού Δήμου ενόψει κακοκαιρίας Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες
corfu.gr-2023-01-26_08-53-47_143226
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 26.01.23

Η πρόληψη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να πλήξουν την περιοχή μας ήταν το αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπό την προεδρεία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου.

Συστάσεις προς τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ενόψει της επιδείνωσης που θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ.

Στη δια ζώσης συνεδρίαση παρουσία του Αντιδήμαρχου Χάρη Γιώτη που πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο μέγαρο, συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου,  εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα επί των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα τα μεσάνυχτα με έντονα καιρικά φαινόμενα τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι.

Ειδικότερα στην περιοχή μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από  απόψε μετά τα μεσάνυχτα  (26/01/2023) έως την Παρασκευή (27/01/2023).

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  Μερόπη Υδραίου θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που εμπλέκονται σε έργα και  δράσεις Πολιτικής Προστασίας βάσει του σχεδιασμού του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, με συντονισμό από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Χ. Γιώτη.corfu.gr-2023-01-26_08-54-13_800183

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους κατοίκους του Δήμου μας  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε σε ψηλότερα σημεία.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ κάτω από μπαλκόνια).
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνεδρίαση προήδρευσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τη συμμετοχή των: Θεοχάρης Γιώτης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, ο κ. Πέτρος Ρίζος από την Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Νομού Κέρκυρας, ο κ. Γεώργιος Μπούσιας από την Ελληνική Αστυνομία, ο κ. Μαυρίκης Παρασκευάς, Ανθυποπλοίαρχος από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ο κ. Νικόλαος Αυλωνίτης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Κέρκυρας, ο Θεόδοτος Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, η κ. Μαρία Σαγιαδινού από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού &Αθλητισμού του Δήμου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωάννης Βασιλάκης, ο υπεύθ. Της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων Ηλίας Μιχαλαρέας, ο κ. Ανδρέας Κορίκης από την Εθελοντική Ομάδας «Λέσχη 4Χ4» και την Εθελοντική Ομάδα «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-ΕΟΔ», ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας «Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κέρκυρας» Σπύρος Μπούζης και ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου– Ηπείρου, περιοχή Κέρκυρας Νικόλαος Σοφιανός.

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544