Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 11-11/9-4-2024 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώπιον του Μονομελούς...
Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας. Στo  πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές,...
1H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΠΟΥΛΩΝ.
Αριθμός απόφασης 11-17/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Κ.Ι.Σ. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Αριθμός απόφασης 11-16/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Τ.Ε.Α. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

«Ένα νέο βραβείο για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας- Βράβευση του Δήμου στα GREEK GREEN AWARDS 2023»

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / «Ένα νέο βραβείο για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας- Βράβευση του Δήμου στα GREEK GREEN AWARDS 2023»
corfu.gr-2023-03-23_12-12-19_044945
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 23.03.23

Μια νέα μεγάλη και σημαντική διάκριση για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που βραβεύτηκε για τις δράσεις του που αφορούν στο περιβάλλον στα φετινά βραβεία «GREEK GREEN AWARDS 2023».

Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας απονεμήθηκε το βραβείο «Περιβαλλοντικής ενημέρωσης»,  στην κατηγορία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» στο πλαίσιο της έκθεσης Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Verde.Tec.

Ουσιαστικά επιβραβεύτηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να δημιουργήσει την ιστοσελίδα recycle.corfu.gr, που είναι ο  πρώτος δημοτικός ιστότοπος στην ιστορία του νησιού , που αφορά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση.

Το recycle.corfu.gr αποτελεί ουσιαστικά έναν εύχρηστο  διαδικτυακό οδηγό, ο οποίος βοηθάει τους δημότες ώστε να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων τους και κυρίως να μειώνουν καθοριστικά τις αστοχίες τους στο σημαντικό  στάδιο της «Διαλογής στη Πηγή». Ταυτόχρονα τους ενημερώνει αποτελεσματικά και για τις διαθέσιμες λύσεις χωριστής συλλογής των ρευμάτων αποβλήτων που προσφέρονται ήδη εντός των ορίων του Δήμου.

Η ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Δήμος, recycle.corfu.gr είναι διαθέσιμη τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά και μέχρι σήμερα διαθέτει περισσότερες από 18.000 προβολές.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η οποία  προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων και οδήγησε στην απονομή του ειδικού βραβείου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και Project Manager της τοπικής ομάδας του ICC –  «100 Ευφυών Πόλεων» κ. Παναγιώτα Τζάννε. Στη δημιουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου, είχε ιδιαίτερη συμβολή ο επιστημονικός συνεργάτης Βίκτωρας Δημουλής.

Η Αντιδήμαρχος κ. Τζάνε, δήλωσε: «Ο Δήμος της εξωστρέφειας, που γίνεται πρότυπο περιβαλλοντικών δράσεων είναι εδώ.

Ο Δήμος που ήταν αρνητική είδηση για τις επιδόσεις του στην καθαριότητα και στο περιβάλλον ανήκει στο χθες. Προχωράμε μπροστά με σύγχρονες ψηφιακές λειτουργίες και μέσα στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών Δήμων και πόλεων.»

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544