Δημοφιλή άρθρα
Συνάντηση του Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου με τον Υφ. Εργασίας Κώστα Καραγκούνη. Στο πλαίσιο κύκλου επαφών της κυβέρνησης με τοπικούς παραγωγικούς...
Αριθμός απόφασης 26-9 - Θέμα: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024 Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αριθμός...
Αναβαθμίζεται η τουριστική εκπαίδευση στην Κέρκυρα. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης &...
Προμήθεια ζωοτροφών για αδέσποτα ζώα. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας...
 Θα παραμείνουν ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου έως τις  26 Ιουλίου 2024. Κλιματιζόμενο χώρο στο Δημοτικό Θέατρο, για την...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

«Ένα νέο βραβείο για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας- Βράβευση του Δήμου στα GREEK GREEN AWARDS 2023»

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / «Ένα νέο βραβείο για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας- Βράβευση του Δήμου στα GREEK GREEN AWARDS 2023»
corfu.gr-2023-03-23_12-12-19_044945
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 23.03.23

Μια νέα μεγάλη και σημαντική διάκριση για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που βραβεύτηκε για τις δράσεις του που αφορούν στο περιβάλλον στα φετινά βραβεία «GREEK GREEN AWARDS 2023».

Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας απονεμήθηκε το βραβείο «Περιβαλλοντικής ενημέρωσης»,  στην κατηγορία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» στο πλαίσιο της έκθεσης Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Verde.Tec.

Ουσιαστικά επιβραβεύτηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να δημιουργήσει την ιστοσελίδα recycle.corfu.gr, που είναι ο  πρώτος δημοτικός ιστότοπος στην ιστορία του νησιού , που αφορά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση.

Το recycle.corfu.gr αποτελεί ουσιαστικά έναν εύχρηστο  διαδικτυακό οδηγό, ο οποίος βοηθάει τους δημότες ώστε να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων τους και κυρίως να μειώνουν καθοριστικά τις αστοχίες τους στο σημαντικό  στάδιο της «Διαλογής στη Πηγή». Ταυτόχρονα τους ενημερώνει αποτελεσματικά και για τις διαθέσιμες λύσεις χωριστής συλλογής των ρευμάτων αποβλήτων που προσφέρονται ήδη εντός των ορίων του Δήμου.

Η ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Δήμος, recycle.corfu.gr είναι διαθέσιμη τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά και μέχρι σήμερα διαθέτει περισσότερες από 18.000 προβολές.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η οποία  προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων και οδήγησε στην απονομή του ειδικού βραβείου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και Project Manager της τοπικής ομάδας του ICC –  «100 Ευφυών Πόλεων» κ. Παναγιώτα Τζάννε. Στη δημιουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου, είχε ιδιαίτερη συμβολή ο επιστημονικός συνεργάτης Βίκτωρας Δημουλής.

Η Αντιδήμαρχος κ. Τζάνε, δήλωσε: «Ο Δήμος της εξωστρέφειας, που γίνεται πρότυπο περιβαλλοντικών δράσεων είναι εδώ.

Ο Δήμος που ήταν αρνητική είδηση για τις επιδόσεις του στην καθαριότητα και στο περιβάλλον ανήκει στο χθες. Προχωράμε μπροστά με σύγχρονες ψηφιακές λειτουργίες και μέσα στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών Δήμων και πόλεων.»

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544