Δημοφιλή άρθρα
Προμήθεια Χρωμάτων Και Συναφών Υλικών Για Την Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Και Την Διαγράμμιση Κοινόχρηστων Χώρων. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ...
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων...
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για το έτος 2023- 2024. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Nήσων ενδιαφέρεται  για την  «ΠΑΡΟΧΗ...
Αριθμός απόφασης 44-14 - Θέμα: Περί ελέγχου και έγκρισης απόδοσης δαπανών του υπ’αριθμ. 1386/2023 Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής.. Αριθμός Πρωτοκόλλου:...
Αριθμός απόφασης 44-7 - Θέμα: Περί έγκρισης συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς κατ΄άρθρο 126Β του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας επί της από...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Ανάπτυξη Διεθνούς Εμβέλειας “Φεστιβάλ Πόλης” Κέρκυρας (Γιορτές Πόλης)

Αρχική / Έργα / ΕΣΠΑ 2014-2020 / Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων / Ανάπτυξη Διεθνούς Εμβέλειας “Φεστιβάλ Πόλης” Κέρκυρας (Γιορτές Πόλης)
corfu.gr-2020-07-30_11-52-30_725009

Η πράξη «Ανάπτυξη Διεθνούς εμβέλειας “Φεστιβάλ Πόλης” Κέρκυρας (Γιορτές Πόλης)» αφορά στη διοργάνωση και προβολή  πολιτιστικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας, στην πόλη της Κέρκυρας.

Υπό τον τίτλο «Διεθνούς Φεστιβάλ Πόλης Κέρκυρας, οι “Γιορτές Πόλης” θα καλύπτουν στοχευμένα υφιστάμενες και  νέες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, το σύνολο σχεδόν του φάσματος των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σύγχρονου και βιωμένου πολιτισμού, ήτοι: παραστατικές τέχνες, εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία και ποίηση, γαστρονομία, οπτικοακουστικές τέχνες.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που διαρθρώνονται σε 6 Θεματικές Κατηγορίες Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Δρώμενων  σύμφωνα με το Έντυπο Δ3, υλοποιούνται σε ετήσιους κύκλους.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ με τη μορφή της συντονισμένης λειτουργικής και τεχνικής υποστήριξης δράσεων που (θα) υλοποιούνται από πολιτιστικούς φορείς της πόλης, θα ενισχυθεί μέσω του ΠΕΠ για τους 2 πρώτους  ετήσιους κύκλους  λειτουργίας του.

Το έργο περιλαμβάνει 3 υποέργα:
ΥΠ.Ε-1: Οργάνωση, Παραγωγή και Καθιέρωση Διεθνούς Φεστιβάλ Πόλεως Κέρκυρας (Γιορτές Πόλης)
ΥΠ.Ε -2: Παροχή υπηρεσιών προβολής και υλοποίησης της πράξης με τίτλο: Ανάπτυξη Διεθνούς Εμβέλειας Φεστιβάλ Πόλης Κέρκυρας (Γιορτές Πόλης)
ΥΠ.Ε -3: Προμήθεια Ειδικού Εξοπλισμού για την υποστήριξη της οργάνωσης και υλοποίησης ανοιχτών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των «Γιορτών Πόλης» στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης της Κέρκυρας.

Ειδικότερα, για την υλοποίηση των παραπάνω  προβλέπονται και συγχρηματοδοτούνται μέσω του ΠΕΠ οι απαραίτητες υποστηρικτικές δράσεις, που αφορούν σε:Υπηρεσίες Καλλιτεχνικής  Διεύθυνσης  και  Marketing Δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας προβολής Παροχή Ειδικού ΕξοπλισμούΥπηρεσίες «φυσικής» Δημοσιότητας, οργάνωσης/παραγωγής εκδηλώσεων

Στόχοι – επιδιοκώμενα αποτελέσματα:

Οικονομία:

–  Βελτίωση της τουριστικής κίνησης στην πόλη της Κέρκυρας μέσω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αλλά και απόκτηση σημαντικού συγκριτικού πλεονεκτήματος μέσω της ανάδειξης του πολιτιστικού τουρισμού σε σχέση με ανταγωνιστικούς προορισμούς.

– Τόνωση της τοπικής αγοράς και δημιουργία νέου εισοδήματος, τόνωση της απασχόλησης (δημιουργία νέων επιχειρήσεων σχετικές με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις).

– Περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ειδικότερα της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας.

Κοινωνία:

– Βελτίωση των πολιτιστικών υποδομών που υπάρχουν στην πόλη της Κέρκυρας

–  Μείωση της ανεργίας της περιοχής.

– Ενίσχυση των πολιτιστικών σωματείων και καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Πόλης».

Η πράξη έχει ως φορέα υλοποίησης και λειτουργίας το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, με την υποστήριξη της Αστικής Αρχής και γενικότερα της  Εταιρικής Σχέσης της ΟΧΕ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

 

corfu.gr-2020-10-15_10-23-20_340432

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544