Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ για την μελέτη «Μελέτη Γεωλογικής καταλληλόλητας για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού για...
Υπογράφτηκε η Ειδική Πολεοδομική  Μελέτη  για την Παλιά Πόλη  της  Κέρκυρας. Υπογράφτηκε σήμερα  από τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και...
18Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ -ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ...
12Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (ΤΑΚΤΙΚΗ-ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
Αριθμός απόφασης 16-21 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για άσκηση έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 186/2024 απόφασης του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας (ειδική...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Η Αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κ. Dawn Mcken στη Δήμαρχο

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Η Αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κ. Dawn Mcken στη Δήμαρχο
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 16.07.21

corfu.gr-2021-07-16_10-50-14_195241Τη Δήμαρχο της Kεντρικής Κέρκυρας επισκέφθηκε στο Iστορικό Δημαρχείο, η Αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κα Dawn Mcken, συνοδευόμενη από την Γενική Πρόξενο της Πρεσβείας στην Ελλάδα και την Κύπρο κα Clare Douglas, την Yποπρόξενο της Κέρκυρας κα Alison Turney καθώς και στελέχη του Βρετανικού Προξενείου.

Η κυρία Υδραίου καλωσόρισε την Πρέσβειρα στο νησί μας και παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της τουριστικής οικονομίας. Συγκεκριμένα η Δήμαρχος ενημέρωσε την κα Mcken για το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρείται από τη βρετανική αγορά, για διακοπές στην Κέρκυρα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του covid-19, ενώ εστίασε στην παραδοσιακή σχέση φιλίας που συνδέει τους δύο λαούς και στην προτίμηση που διαχρονικά επιδεικνύουν οι Βρετανοί για την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δήμαρχος ενημέρωσε την Πρέσβειρα για τις πρωτοβουλίες του Δήμου και τη συνεργασία με τις αρμόδιες δομές της Περιφέρειας για τον προσδιορισμό και δεύτερου ξενοδοχείου καραντίνας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφόμενες υγειονομικές διατάξεις με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους επισκέπτες μας, την διασφάλιση της κανόνων υγιεινής και την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Η Πρέσβειρα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις ενέργειες του Δήμου προς τη κατεύθυνση αυτή και τον συντονισμό που επιχειρείται από τους εμπλεκόμενους φορείς για την απρόσκοπτη ροή των τουριστών από τις πύλες εισόδου[ αεροδρόμιο και λιμάνι]. Ευχαρίστησε δε την Δήμαρχο για την άμεση συνεργασία που έχει αναπτύξει με τις πρεσβευτικές και προξενικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και για τα «γρήγορα αντανακλαστικά» που επιδεικνύει σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος, ανταποκρινόμενη πάντα με συνέπεια και ευελιξία σε θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, οι οποίοι ενημέρωσαν την Πρέσβειρα για το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας και το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο που φέρει, στοιχεία που την κατατάσσουν υψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544