Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (24Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             ...
Αριθμός απόφασης 23-1 - Θέμα: Περί νομιμοποίησης δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά την εκδίκαση των 73563/2024,...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (15Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ...
Στα χέρια του Δήμου μας περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας. Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και...
23H ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα, 20 Ιουνίου 2024 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Η εξέλιξη της πανδημίας covid – 19 στην Κέρκυρα

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Η εξέλιξη της πανδημίας covid – 19 στην Κέρκυρα
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 07.10.20

Το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19, συνεχίζει την παρακολούθηση της εξέλιξης της επιδημίας σε τοπικό επίπεδο, σε καθημερινή βάση. Αναλυτική παρουσίαση της επιδημιολογικής εικόνας COVID-19 στην Κέρκυρα μέχρι και την 30/9 υπάρχει σε επικαιροποιημένη έκθεση του Παρατηρητηρίου, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, και θα συνεχίσει να επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το Παρατηρητήριο κατέγραψε 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας, καθώς και 67 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ανάμεσα στους επισκέπτες, από την έναρξη της επιδημίας μέχρι και την 30/9/2020 .

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι η διασπορά του νέου κορωνοιού SARSCOV-2 στον πληθυσμό της Κέρκυρας εξακολούθησε να παραμένει σχετικά περιορισμένη σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 μέχρι τις 30/09 αντιστοιχούσαν σε μια συχνότητα που προσεγγίζει τα 0,5 κρούσματα ανά 1000 κατοίκους, ενώ στο σύνολο της χώρας η αντίστοιχη συχνότητα αντιστοιχούσε σε 1,8/1000. Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολλαπλάσιος και δεν μπορεί να υπολογισθεί, αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται με σχετική βεβαιότητα ότι αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του συνολικού πληθυσμού της Κέρκυρας.

Σε ότι αφορά τη γεωγραφική διασπορά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανάμεσα σε μόνιμους κατοίκους, αυτή συνεχίζει να εμφανίζει υψηλότερη συγκέντρωση στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, και ιδιαίτερα στην πόλη της Κέρκυρας., ενώ παραμένει μικρός ο αριθμός τους στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, καθώς και στους Δήμους της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.

Συνολικά η εικόνα της επιδημίας COVID-19 στην Κέρκυρα δεν ακολούθησε την αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στην Αττική και σε ορισμένες άλλες περιφέρειες κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Η μέχρι στιγμής σχετικά ήπια εξέλιξη της επιδημίας προκύπτει τόσο από την επιδημιολογική καμπύλη, όσο και από τον σχετικά μικρό αριθμό νοσηλειών και σοβαρών περιστατικών.

Ωστόσο, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, προκύπτει ότι ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται στον πληθυσμό της Κέρκυρας και μπορεί να εκδηλωθεί έξαρση της επιδημίας στη συνέχεια. Ο χρόνος εμφάνισης και η ένταση τέτοιων εξάρσεων είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, που ευνοεί γενικά τη μετάδοση των ιώσεων, χρειάζεται συνεχώς αυξανόμενη επαγρύπνηση. Τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου παρατηρείται μια αυξητική τάση στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων, που ενισχύει την ένδειξη για αυξημένη επιτήρηση. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και η συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση και σε τοπικό επίπεδο για τον έγκαιρο εντοπισμό της εμφάνισης εστιών μετάδοσης και τον άμεσο έλεγχο τους είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Το Παρατηρητήριο για τη νόσο COVID-19 θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό ενεργών εστιών μετάδοσης της νόσου και τη συμβολή στον έλεγχο τους, από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και την συνεχή διαμόρφωση μιας όσο το δυνατόν σαφούς και ολοκληρωμένης εικόνας για την διασπορά του ιού στον πληθυσμό της Κέρκυρας.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544