Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (24Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             ...
Αριθμός απόφασης 23-1 - Θέμα: Περί νομιμοποίησης δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά την εκδίκαση των 73563/2024,...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ (15Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. ...
Στα χέρια του Δήμου μας περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας. Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και...
23H ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα, 20 Ιουνίου 2024 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου
corfu.gr-2022-09-23_12-07-18_112678
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 23.09.22

 

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 22/09/2022 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  με θέμα “Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2022 – 2023”.

Στη δια ζώσηςσύσκεψη υπό την προεδρεία του ΑντιδήμαρχουΧάρχηΓιώτη,  στο δημαρχείο  SanGiaccomo, συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντεςτου Δήμου,  εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα επί των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας,καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Θέματα που συζητήθηκαν:corfu.gr-2022-09-23_12-07-12_086205

  • Η ετοιμότητα των υπηρεσιών του ΔήμουΚεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας (συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων, ανάθεση και καταμερισμός αρμοδιοτήτων, εξουσιοδοτικές πράξεις κ.λπ.)
  • Η διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Δήμου για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.
  • Ο συντονισμός δράσεων πολιτικής προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Υ., Λ.Σ.,ΕΚΑΒ κ.λπ.) σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων βασιζόμενοι στα συμπεράσματα της διαχείρισης των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων του Οκτωβρίου 2021.
  • Ο προσδιορισμός μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας όταν προβλέπεται από την ΕΜΥ η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες κ.λπ.).
  • Η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις για την υποστήριξη του έργου του Δημάρχου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Αναφορικά με το σχεδιασμό για τη χειμερινή περίοδο ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τις υπηρεσίες του εργάζεται ήδη ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.Στόχος είναι να υπάρξει και η κινητοποίηση των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων με την πολιτική προστασία φορέων, ώστε να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα ενόψει της χειμερινής περιόδου που ακολουθεί.

Η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει μεγαλύτερους κινδύνους, τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον αναμένεται να είναι εντονότερα και συχνότερα, συνεπώς επιβάλλεται η καλύτερη πρόληψη και ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους.corfu.gr-2022-09-23_12-07-01_860522

 

Ποιοι συμμετείχαν

 

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Θεοχάρης Γιώτης με τη συμμετοχή των: Θεοχάρης Γιώτης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, ο κ. Πέτρος Ρίζος από την Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς ΝομούΚέρκυρας, ο κ. Γεώργιος Μπούσιας από την Ελληνική Αστυνομία, ο κ. Κωνσταντίνος Μπερετούλης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ο κ. Νικόλαος Κολοβός, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Κέρκυρας, η κ. ΖαΐραΚρητικού από την Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας, ο Θεόδοτος Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, η Μαρία Καλογιάννη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, η κ. Μαρία Σαγιαδινού από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού &Αθλητισμού του Δήμου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωάννης Βασιλάκης, ο Γεν. Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων αυτού, ΠροκόπιοςΚάντας, ο Υπεύθυνος Τομέα Κέρκυρας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας – ΕΚΑΒ Βασίλειος Κίτσος, ο κ. Ανδρέας Κορίκης από την Εθελοντική Ομάδας «Λέσχη 4Χ4» και την Εθελοντική Ομάδα «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-ΕΟΔ», ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας «ΣύλλογοςΡαδιοερασιτεχνών Κέρκυρας» Σπύρος Μπούζης εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κ. Αλεξάνδρα Τσερεμέγλη, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου– Ηπείρου, περιοχή Κέρκυρας Νικόλαος Σοφιανός και ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Ανδρέας Χαντζηανδρέου.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544