Δημοφιλή άρθρα
Συγχαρητήρια Δημάρχου στους Κερκυραίους αθλητές. Με αφορμή τη συμμετοχή των τεσσάρων Κερκυραίων αθλητών, Μελίνας Ζάραγκα, Αρσένη Κουλούρη, Πέτρου Πρίφτη και...
Αριθμός απόφασης 26-12 - Θέμα: Έγκριση τευχών δημοπράτησης και κατάρτιση των όρων του σχεδίου διακήρυξης για την δημοπράτηση του...
Συνάντηση του Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου με τον Υφ. Εργασίας Κώστα Καραγκούνη. Στο πλαίσιο κύκλου επαφών της κυβέρνησης με τοπικούς παραγωγικούς...
Αριθμός απόφασης 26-9 - Θέμα: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024 Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων-ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ....
Αναβαθμίζεται η τουριστική εκπαίδευση στην Κέρκυρα. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης &...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

« Η Κέρκυρα στη «καρδιά» των εξελίξεων για τις Έξυπνες Πόλεις μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ICC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / « Η Κέρκυρα στη «καρδιά» των εξελίξεων για τις Έξυπνες Πόλεις μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ICC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»
corfu.gr-2022-11-21_08-45-44_581073
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 21.11.22

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ως ένα από τα μέλη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge – ICC» συμμετείχε στην 1η Διεθνή Διάσκεψη των συγκεκριμένων πόλεων υπό τον τίτλο:  «ICC Conference and Mayors Forum»: Προς μια πράσινη, ψηφιακή και ανθεκτική οικονομία», που  φιλοξενήθηκε στη πόλη της Βαρκελώνης και στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Συνεδρίου SMART CITY EXPO World Congress. corfu.gr-2022-11-21_08-46-01_235933

Ο Δήμος μας απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά και επαινετικά σχόλια για την εξέλιξη την οποία παρουσίασε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε τομείς όπως η διαχείριση αποβλήτων και η κυκλική οικονομία, η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και η ψηφιακή διακυβέρνηση και η ενεργειακή μετάβαση.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο  πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παραταθεί για ακόμα 30 μήνες και η συμμετοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και στο νέο πρόγραμμα είναι σχεδόν βέβαιη λόγω των υψηλών επιδόσεων και των συνολικών δράσεων που κατάφερε να υλοποιήσει κατά την διάρκεια της συμμετοχής της.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο Δήμο μας, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ICC και επέφεραν τα συγκεκριμένα κολακευτικά σχόλια:

-Την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμα διαχείρισης αιτημάτων των δημοτών και την δυνατότητα εμπλοκής των δημοτών στην βελτίωση του Δήμου. Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας της,  οι Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχουν επιλύσει πάνω από 11.000 αιτήματα πολιτών που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.

-Την καθιέρωση των ψηφιακών υπογραφών για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

-Τη δημιουργία ήδη 8 νέων ρευμάτων χωριστής συλλογής απορριμμάτων (μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, μελανοδοχεία –τόνερ, αποτσίγαρα, μη-ληγμένα φάρμακα, θαλάσσια απορρίμματα, ρούχα κ.α.), τα οποία στην συνέχεια οδηγούνται προς εναλλακτική διαχείριση και όχι προς μεταφορά και ταφή). Παράλληλα, μέχρι το τέλος του 2023, ο Δήμος  σχεδιάζει να δημιουργήσει, επίσης για πρώτη φορά, δημοτικά δίκτυα χωριστής συλλογής και για επιπλέον νέα ρεύματα αποβλήτων όπως μαγειρικά λίπη και έλαια, πλαστικά/μέταλλα, χαρτί και οργανικά απόβλητα.

– Την πλήρη απανθρακοποίηση των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων των νησιών της Ερείκουσας και των Οθωνών, καθώς και την ανάπτυξη «έξυπνης μαρίνας» στο Μαθράκι, μέσω της εκπόνησης τεχνικοοικονομικών μελετών για τη «Δίκαιη και καθαρή ενεργειακή μετάβαση των Διαποντίων Νήσων».

Η Αντιδήμαρχος κ. Τζάννε αναφέρει επίσης σε δήλωση της ότι:corfu.gr-2022-11-21_08-46-14_790105

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλοι όσοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει παρουσιάσει έως σήμερα η Κέρκυρα και μιλάνε με κολακευτικά λόγια για τις δράσεις που έχει υλοποιήσει ο Δήμος μας. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει ήδη ξεκινήσει να μετατρέπεται σε αυτό που αποτελούσε προγραμματική δέσμευση της Μερόπης Υδραίου: σε έναν «Πράσινο» και «Έξυπνο» Δήμο που εξυπηρετεί τους πολίτες άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά ενώ παράλληλα προσφέρει νέες υπηρεσίες που έχουν θετικό πρόσημο για την καθημερινότητα κάθε ανθρώπου και είναι πραγματικά εξαιρετικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να μας δώσει ξανά την ευκαιρία να αποτελέσουμε μέρος του συγκεκριμένου προγράμματος και να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό ταξίδι για το Δήμο μας και την Κέρκυρα γενικότερα».

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544