Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 26-7 - Θέμα: Έγκριση 3ου Πρακτικού κατακύρωσης διαγωνισμού που αφορά την: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΟΧ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΟΧ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 2 ΜΗΝΕΣ
Αριθμός απόφασης 26-15 - Θέμα: Έγκριση παράτασης απόδοσης εντάλματος προπληρωμής δαπάνης και βαθμονόμησης ταχογράφων των οχημάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας...
Αριθμός απόφασης 26-11 - Θέμα: Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΑΙΑΚΩΝ».. Αριθμός Πρωτοκόλλου:...
Αριθμός απόφασης 26-16 - Θέμα: Έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης εργασιών σε τρίτους, για την αντικατάσταση λαμπτήρων και τη συντήρηση του δικτύου...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

«Η νεα γενιά της Κέρκυρας είναι ξεχωριστή – Η Μερόπη Υδραίου με τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας»

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / «Η νεα γενιά της Κέρκυρας είναι ξεχωριστή – Η Μερόπη Υδραίου με τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας»
corfu.gr-2022-12-06_17-30-12_340064
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 06.12.22

Για δύο ώρες χθες η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου άκουσε τα αιτήματα, τις προτάσεις και τις ιδέες της νέας γενιάς, των εκπροσώπων των προεδρείων των 15μελών συμβουλίων των Λυκείων, σε μια ανοιχτή και ελεύθερη συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κώστας Κωστάλης, είχε, το προηγούμενο διάστημα,  πραγματοποιήσει εκτενείς συζητήσεις και συναντήσεις με τους μαθητές και τα 15μελή Συμβούλια όλων των σχολείων.

Μάλιστα, προκειμένου να σχηματοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών κατά προτεραιότητα, υπήρξε και διαδικασία συμπλήρωσης ειδικών ερωτηματολογίων που έφτιαξαν και συμπλήρωσαν τα ίδια τα παιδιά.corfu.gr-2022-12-06_17-30-28_053501

Ακούστηκαν και καταγράφηκαν σοβαρές και εποικοδομητικές προτάσεις, που αποδεικνύουν ότι η νέα γενιά της Κέρκυρας έχει αίσθημα ευθύνης, αγαπά το σχολείο και τον τόπο της, έχει ιδέες που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου πρότεινε τη συμμετοχή μαθητών στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι οι μαθητές αφού αποτελούν το κύριο μέλος της σχολικής κοινότητας.

Η συνάντηση που έγινε παρουσία της εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας του Δήμου Μαρίας Ζερβού, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας του Δήμου κ. Κώστα Κωστάλη και του Γεν. Γραμματέα του Δήμου Γιώργου Πουλή, είναι η αρχή μιας διαρκούς, άμεσης και αδιαμεσολάβητης επαφής ανάμεσα στο Δήμο και στη μαθητική κοινότητα.

Σε δήλωσή της, η Μερόπη Υδραίου αναφέρει:corfu.gr-2022-12-06_17-30-45_722035

«Θεωρώ ότι ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες και συναντήσεις που είχα. Η νέα γενιά της Κέρκυρας είναι ξεχωριστή. Με εντυπωσίασαν με τις προτάσεις, τις ιδέες τους, την ωριμότητα τους αλλά και τους ανοιχτούς ορίζοντες που έχει η σκέψη τους.

Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να δουλεύουμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των σχολείων αλλά και για να κάνουμε πράξη τις προτάσεις των παιδιών.»

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544