Δημοφιλή άρθρα
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(43Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    23-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
Αριθμός απόφασης 42-4 - Θέμα: Περί Έγκρισης εξειδίκευσης πίστωσης για την επιχορήγηση του σωματείου με την επωνυμία: «ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».. Αριθμός...
Αριθμός απόφασης 42-5 - Θέμα: Περί έγκρισης και παραλαβής της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες για την επείγουσα αντιμετώπιση κατολισθητικών και...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Η πρέσβης του Βελγίου Στην Δήμαρχο

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Η πρέσβης του Βελγίου Στην Δήμαρχο
corfu.gr-2022-07-08_11-08-28_011920
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 08.07.22

Τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου επισκέφθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο, η  Πρέσβης του Βελγίου στην Αθήνα Françoise Gustin, συνοδευόμενη από την Επίτιμη Πρόξενο του Βελγίου στην Κέρκυρα  Ισαβέλλα Εμμανουηλίδου.

Η κ.Gustin βρίσκεται στην Κέρκυρα για την τελετή αποχώρησής της τέως Προξένου Εls De Lobel και την υποδοχή της νέας Προξένου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό επίπεδο ασφαλείας που απολαμβάνουν οι επισκέπτες στην Κέρκυρα και την αγαστή συνεργασία μεταξύ τοπικών αρχών και πρεσβείας. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο ικανοποιητικό επίπεδο παροχών υγείας που προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς και τα Κέντρα Υγείας, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η Δήμαρχος, παρουσίασε στην Πρέσβη το αρχιτεκτονικό, ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο που φέρει το νησί μας, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει ως τουριστικός προορισμός. Επίσης, πρότεινε την δημιουργία μιας διαδραστικής πλατφόρμας επικοινωνίας με στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Κέρκυρας και Βελγίου.

Η  πρόταση έγινε με χαρά αποδεκτή τόσο από την Πρέσβειρα όσο και από την Πρόξενο και αμφότερες οι δύο πλευρές  συμφώνησαν στη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) με διαπιστευμένους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ από το Βέλγιο, για την περαιτέρω προβολή και προώθηση του νησιού μας, στην καρδιά της Ευρώπης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και  ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας, ο οποίος ανέλαβε να προωθήσει τις διαδικασίες διοργάνωσης του press trip σε στενή συνεργασία με την Επίτιμη Πρόξενο Ισαβέλλα Εμμανουηλίδου.

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544