Δημοφιλή άρθρα
Πρόγραμμα Δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων της στοματικής και σκελετικής υγείας σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Δήμος Κεντρικής...
9Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ - ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. 9Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ -...
14Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2024 - ΤΑΚΤΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε 14η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. ...
Θαλάσσιες μεταφορές, εμπορευμάτων και οχημάτων από την Κέρκυρα προς νησίδες ΒΙΔΟ & ΛΑΖΑΡΕΤΟ και επιστροφή».. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας...
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ : «Προμήθεια εξοπλισμού λειτουργίας 4ου ενιαίου Λυκείου (Περ. Επιχ. Πρ., ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020)». Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2024!

corfu.gr-2024-03-21_12-49-09_026069
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 21.03.24

Για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά η Ώρα της Γης αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για την προστασία του περιβάλλοντος, και παράλληλα ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους μας για να θυμηθούμε την αξία της φύσης στη ζωή μας και τη σημασία του να συμμετέχουμε στη διατήρησή της.

Φέτος γιορτάζουμε την Ώρα της Γης, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30! Για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, πολίτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού!

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας, και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων συνολικά να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή Ώρα της Γης εστιάζει στην ανάγκη να προστατέψουμε τα δάση μας, και μας θυμίζει τη μεγάλη σημασία τους για τη ζωή μας. Για αυτό, καλούμε όλους τους δημότες μας να κλείσουμε για μια ώρα τα φώτα μας και να διαθέσουμε αυτά τα 60 λεπτά για να αναλογιστούμε ξανά την αξία των δασών μας, για τη ζωή μας και τον πλανήτη μας!

Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30, σβήσε τα φώτα σου για μια ώρα και σκέψου τον εαυτό σου να περπατάει στα πλούσια μεσογειακά δάση μας! Δες με τη φαντασία σου όλα τα ζώα, πουλιά και έντομα που τα δάση μας είναι το σπίτι τους!

Αφήσου στις πλούσιες μυρωδιές των φυτών και άγγιξε με τα χέρια σου τα φύλλα και τους κορμούς των δέντρων. Τα δάση μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είναι δικά μας και μας αξίζει να είναι μέρος μας.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων αρωγός τέτοιων προσπαθειών, συμβάλλει και φέτος κλείνοντας τα φώτα – για μια ώρα – σε κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 από τις 20.30 έως τις 21.30.

Στο δημοτικό φωτισμό και στα δημοτικά κτίρια:

1) στην Άνω και Κάτω Πλατεία συμπεριλαμβανομένου του Λιστόν

2) στο Πεντοφάναρο

3) στα Ανάκτορα των Αγ. Γεωργίου και Μιχαήλ (Παλαιά Ανάκτορα)

4) στον Κήπο του Λαού

5) στο Μποσκέτο

6) στην Πλατεία Δημαρχείου – Ιστορικό Δημαρχείο

7) στις καμάρες Νικηφόρου Θεοτόκη – Αγίου Αντωνίου

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544