Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ(49Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Κέρκυρα:    27-10-2021 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Αριθμός απόφασης 48-8 - Θέμα: Περί έγκρισης Αποφάσεων Δημάρχου για μετακίνηση υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων...
Προμήθεια καθισμάτων εργασίας για τις ανάγκες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Ο Δήμος...
Πολιτικός Γάμος. Δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας πολιτικού γάμου ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ...
Αριθμός απόφασης 48-3 - Θέμα: Περί έγκρισης οικονομικού απολογισμού έτους 2020, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 48-3 ΑΔΑ:...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Κατατέθηκε στη Διαχειριστική Αρχή η πρόταση για τις Γιορτές Πόλης στο πλαίσιο της ΟΧΕ ( 30/10/2018 )

Αρχική / Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις - Δράσεις ΕΣΠΑ / Κατατέθηκε στη Διαχειριστική Αρχή η πρόταση για τις Γιορτές Πόλης στο πλαίσιο της ΟΧΕ ( 30/10/2018 )
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
Ημερομηνία ανάρτησης: 30.10.18

Ο Δήμος Κέρκυρας κατέθεσε σήμερα (Τρίτη) στη Διαχειριστική Αρχή της ΠΙΝ την πρόταση: Ανάπτυξη και Πιλοτική Λειτουργία Διεθνούς εμβέλειας “Φεστιβάλ Πόλης” Κέρκυρας με την ονομασία «Γιορτές Πόλης», στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την πόλη της Κέρκυρας.
Η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη και εδραίωση αναγνωρίσιμου διεθνώς “Ανοιχτού Φεστιβάλ Πόλης” Κέρκυρας με την ονομασία «Γιορτές Πόλης», με την οργάνωση και αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας των εκδηλώσεων σύγχρονου και βιωμένου πολιτισμού που ήδη πραγματοποιούνται στην πόλη της Κέρκυρας κάτω από ενιαία «ταυτότητα», τη διεύρυνση των υπαρχουσών κατηγοριών εκδηλώσεων με νέες και την ανάδειξη νέων οι οποίες θα προσδώσουν στις «Γιορτές Πόλης» διακριτό περιεχόμενο και αναγνωρισιμότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Οι δράσεις πολιτισμού κάτω από την «ομπρέλα» των «Γιορτών Πόλης» θα καλύπτουν το σύνολο του φάσματος των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σύγχρονου και βιωμένου πολιτισμού, και συγκεκριμένα τις παραστατικές τέχνες, εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία και ποίηση, γεύσεις, οπτικοακουστικές τέχνες και αθλητισμό, ενώ θα προάγουν τη πολιτιστική και δημιουργική οικονομία.

 

Οι «Γιορτές Πόλης, στο πλαίσιο της Πράξης, εκτός από την οργάνωση, τη διεύρυνση και την υλοποίηση πολιτιστικών δρώμενων και εκδηλώσεων θα συμπεριλάβουν:
• Την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού υποστήριξης της οργάνωσης και υλοποίησης ανοιχτών εκδηλώσεων στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Κέρκυρας
• Την ανάπτυξη και λειτουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας για την προώθηση, την ανάδειξη και την στοχευμένη προβολή της σύγχρονης Πολιτιστικής Ταυτότητας στην Πόλη της Κέρκυρας, την υποστήριξη της οργάνωσης και διάδοσης των πολιτιστικών δρώμενων και εκδηλώσεων που θα ενταχθούν στις «Γιορτές Πόλης» και τη βελτίωση των όρων και του περιεχομένου ανάπτυξης βιωματικών εμπειριών των επισκεπτών της Πόλης της Κέρκυρας.
Η «ενιαία ταυτότητα» και η οργάνωση των «Γιορτών Πόλης» θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση της ενεργού εταιρικής σχέσης και της Θεματικής Ομάδας Πολιτισμού – Τουρισμού, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης της ΟΧΕ.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.200.000 ευρώ, εκ των οποίων 850.000 αφορούν τις δράσεις, 210.000 τον εξοπλισμό και 140.000 την κατασκευή και λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας. Η διάρκειά του είναι τριετής, από την 1η Ιανουαρίου 2019 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Η κατάθεση της πρότασης εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη πράξη που προκηρύσσεται στο πλαίσιο της ΟΧΕ στον τομέα σύγχρονου πολιτισμού και όχι υποδομών. Έχουν ήδη ενταχθεί η Αποκατάσταση Θεάτρου ΦΟΙΝΙΚΑ (προϋπολογισμού 5.969.100 ευρώ), η Αποκατάσταση και επανάχρηση του διατηρητέου κτιρίου ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΛΛΙΝΑ (5.069.210 ευρώ) και η Αναβάθμιση εγκαταστάσεων Δημόσιας Βιβλιοθήκης και ΓΑΚ στο κτήριο των Αγγλικών Στρατώνων του Παλαιού Φρουρίου ( προϋπολογισμού 2.822.790 ευρώ).

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544