Δημοφιλή άρθρα
Πρόγραμμα Δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων της στοματικής και σκελετικής υγείας σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Δήμος Κεντρικής...
9Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ - ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. 9Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ -...
14Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2024 - ΤΑΚΤΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε 14η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. ...
Θαλάσσιες μεταφορές, εμπορευμάτων και οχημάτων από την Κέρκυρα προς νησίδες ΒΙΔΟ & ΛΑΖΑΡΕΤΟ και επιστροφή».. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας...
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ : «Προμήθεια εξοπλισμού λειτουργίας 4ου ενιαίου Λυκείου (Περ. Επιχ. Πρ., ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020)». Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Κέρκυρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης -Πρόταση της Μερόπης Υδραίου για να τιμηθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας όπως του αξίζει»

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Κέρκυρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης -Πρόταση της Μερόπης Υδραίου για να τιμηθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας όπως του αξίζει»
corfu.gr-2022-10-28_17-50-38_568106
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 28.10.22

 

Στην 43η Σύνοδο Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διοργανώθηκε στο Στρασβούργο συμμετείχε, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης και  συζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές που μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει η αυτοδιοίκηση στις ευρωπαϊκές χώρες προς όφελος των πολιτών.

Έγινε επίσης ειδική θεματική εκδήλωση για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η ρητορική μίσους και οι ψευδείς ειδήσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Όπως χαρακτηριστικάcorfu.gr-2022-10-28_17-47-52_500274 επισήμανε η κ.Υδραίου «Η Κέρκυρα που αποτελεί τουριστικό προορισμό είναι μακριά από ρατσιστικές αντιλήψεις και ρητορικές μίσους. Ο τουρισμός αποτελεί γέφυρα πολιτισμών και συνύπαρξης.»

Παράλληλα η Μ.Υδραίου αναφέρθηκε στον κίνδυνο που ενέχει η διακίνηση fake news, δηλαδή ψευδών ειδήσεων, για τη φήμη ενός τουριστικού προορισμού, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία και επάρκεια τέτοιου είδους κινδύνους, προστατεύοντας την τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αλλά και θετική αποδοχή προκάλεσε η πρόταση της Μερόπης Υδραίου για να τοποθετηθεί η προτομή του Καποδίστρια στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας να αναλαμβάνει τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, προκειμένου να τοποθετηθεί άμεσα η προτομή του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη.

Άμεσα, τις επόμενες μέρες, θα κατατεθεί εγγράφως και επισήμως η πρόταση από τη Δήμαρχο κ.Υδραίου.corfu.gr-2022-10-28_17-47-34_533926

Σε δήλωση της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τονίζει:

«Η εποχή που η Κέρκυρα ήταν κομπάρσος και είχε βυθιστεί στην παρακμή, στη μιζέρια και στην εσωστρέφεια ανήκει στο παρελθόν. Πλέον ο Νέος Δήμος έχει φωνή στην Ευρώπη, έχει ισχυρή φωνή στην ΚΕΔΕ, διεκδικεί και κερδίζει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έργα και δράσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η πρόταση για την τοποθέτηση της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια στο Συμβούλιο της Ευρώπης για να τιμηθεί, όπως του αξίζει, ο πρώτος Έλληνας Κυβερνήτης, ο πρώτος πολιτικός με ευρωπαϊκή κουλτούρα και συνείδηση.»

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544