Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 44-1 - Θέμα: Περί αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικονομικού έτους 2022. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 44-1 ΑΔΑ: Ω5Ω446ΜΓ2Α-ΔΧ7
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(44Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    26-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(43Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    23-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Με υψηλόβαθμη Γερμανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε η Δήμαρχος Μ. Υδραίου

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Με υψηλόβαθμη Γερμανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε η Δήμαρχος Μ. Υδραίου
corfu.gr-2020-07-21_09-40-57_681430
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 21.07.20
Κέρκυρα, 17.07.2020

-Στο επίκεντρο των συζητήσεων τουρισμός και απορρίμματα

Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, οι σύγχρονες μορφές ανάπτυξης του τόπου και η επανεκκίνηση του τουρισμού ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων στην συνάντηση που είχε χθες αργά το μεσημέρι η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τον Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένο της Γερμανικής Κυβέρνησης για την “Ελληνογερμανική Συνέλευση” Norbert Barthle καθώς και με πολυμελή αντιπροσωπεία η οποία τον συνόδευε.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου υποδέχθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο τον Υφυπουργό κ. Barthle, τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Ernst Riechel καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας τα οποία ήταν ο Διευθυντής Γραφείου Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο Dr. Josef Karl Pelikan, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδρύματος Πολιτικής Προστασίας (ΤΗW) Albrecht Broemme, το Μέλος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο Κωνσταντίνος Γεράκης, η Εκπρόσωπος Ομοσπονδιακού Γραφείου Πολιτικής Προστασίας (ΤΗW) Dr. Kornelia Lawrenz, o Συντονιστής Διαεπιμελητηριακής Συνεργασίας Norbert Pestka, o Aνώτερος Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Jan Fritz Kluchert, η Διευθύντρια Ελληνογερμανικής Συνέλευσης – Γραφείο Αθηνών Μαρία-Λουίζα Μαντζαφλάρη και ο Κώστας Γισδάκης, Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κέρκυρα. Στη συνάντηση παρέστη και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Κρεμλής.

Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων ήταν το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνάντηση όπου κοινή ήταν η πεποίθηση ότι θα πρέπει η σύγχρονη τεχνογνωσία να καταστεί εφαρμόσιμη για την αξιοποίηση των καλύτερων δυνατών πρακτικών, δράσεων και παρεμβάσεων. Η γερμανική αντιπροσωπεία δια του Υφυπουργού επεσήμανε ότι στη Γερμανία γίνεται στο μέγιστο βαθμό επεξεργασία και αξιοποίηση των υπολειμμάτων μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος τόνισε ότι έχει γίνει ένα τεράστιο άλμα τους τελευταίους 11 μήνες στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας, με την προώθηση της μεταφοράς των απορριμμάτων, την δημοπράτηση του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης, με την αποκατάσταση των χώρων του ΧΥΤΑ αλλά και με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή πολλών υλικών το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό. Ουσιαστικά, όπως είπε η Μ. Υδραίου έχει αλλάξει εικόνα η Κέρκυρα, ο σχεδιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και διευρύνεται. Παράλληλα, η Δήμαρχος δήλωσε υπέρμαχος της κυκλικής οικονομίας κάτι στο οποίο συμφώνησε και η Γερμανική αντιπροσωπεία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αξία της ανάπτυξης συνεργειών για την αξιοποίηση και σε ενεργειακό επίπεδο της υπόθεσης της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς επίσης και στην γενικότερη συνεργασία για την παροχή τεχνογνωσίας.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας αναφέρθηκε επίσης στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας ενώ ιδιαίτερα επεσήμανε τις ενέργειες και δράσεις της δημοτικής αρχής και του τόπου μας για την αναχαίτιση διασποράς του covid 19 γεγονός για το οποίο ο Γερμανός Υφυπουργός συνεχάρη τη Δήμαρχο αναφέροντας ότι οι προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε είναι άξιες συγχαρητηρίων.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην συνέχιση των επαφών στο άμεσο μέλλον ενώ προχώρησαν και στην ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544