Δημοφιλή άρθρα
Συνάντηση του Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου με τον Υφ. Εργασίας Κώστα Καραγκούνη. Στο πλαίσιο κύκλου επαφών της κυβέρνησης με τοπικούς παραγωγικούς...
Αριθμός απόφασης 26-9 - Θέμα: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024 Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αριθμός...
Αναβαθμίζεται η τουριστική εκπαίδευση στην Κέρκυρα. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης &...
Προμήθεια ζωοτροφών για αδέσποτα ζώα. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας...
 Θα παραμείνουν ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου έως τις  26 Ιουλίου 2024. Κλιματιζόμενο χώρο στο Δημοτικό Θέατρο, για την...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Μερόπη Υδραίου: «Ξεκάθαρη η θέση μας: καμία υπηρεσία της ΔΕΥΑ σε ιδιώτη»

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Μερόπη Υδραίου: «Ξεκάθαρη η θέση μας: καμία υπηρεσία της ΔΕΥΑ σε ιδιώτη»
corfu.gr-2023-03-21_12-29-26_732883
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 21.03.23

«Οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει είναι ευδιάκριτες, δεν αμφισβητούνται. Καμία υπηρεσία που σήμερα παρέχουν οι ΔΕΥΑ δεν θα περάσει σε ιδιώτη.  Η θέση μας αυτή είναι ξεκάθαρη» τόνισε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Ταυτόχρονα, η Δήμαρχος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες, έθεσε τρία ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης όλων προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ:

1ον) Να  υπάρξει αύξηση της επιχορήγησης από την Κεντρική Εξουσία προς τις ΔΕΥΑ για να καλυφθεί το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

2ον) Να  καθιερωθεί βιομηχανική χρέωση του ρεύματος στις ΔΕΥΑ και όχι χρέωση οικιακού τιμολογίου, προκειμένου να υπάρχει μειωμένο κόστος για τις ΔΕΥΑ. Γιατί αν δεν συμβεί αυτό, αναπόφευκτα κάποια στιγμή αυτό το κόστος θα μετακυλιστεί στους πολίτες.

3ον) Να ενισχυθούν με προσωπικό οι ΔΕΥΑ, οι περισσότερες από τις οποίες είναι υποστελεχωμένες.

Αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς, η Δήμαρχος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει σαφής πρόβλεψη για την προστασία των οικονομικά αδύναμων ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη και μοναδική τους κατοικία. Με αντικειμενικά, εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Επισήμανε επίσης ότι θα  πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την αύξηση των επιτοκίων που αποφάσισε η ΕΚΤ και προκαλεί επιβαρύνσεις στους δανειολήπτες, μέσα από τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου αποπληρωμής οφειλών για να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.

Μετά από συζήτηση και σύνθεση απόψεων, θέσεων και προτάσεων, αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο ζητείται:

1ον- Η Κυβέρνηση να ψηφίσει άμεσα διάταξη ή να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία να αναστέλλονται άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας για έναν χρόνο.

2ον- Με την ίδια διάταξη νόμου, να επανέλθει σε πλήρη ισχύ ο νόμος 3869/2010 δηλ. ο Νόμος Λούκας Κατσέλη, έτσι ώστε ο πολίτης να αποκτήσει ξανά τον φυσικό του δικαστή, κατά το Σύνταγμα, σε ένα κράτος δικαίου.

3ον-Επέκταση του προγράμματος χορήγησης άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για τους νέους ανθρώπους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με εισοδηματικά κριτήρια.

4ον-Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την αύξηση των επιτοκίων που αποφάσισε η ΕΚΤ και προκαλεί επιβαρύνσεις στους δανειολήπτες. Η Κυβέρνηση πρέπει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, να προωθήσει τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου αποπληρωμής οφειλών για να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.

«Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων βάζει πέρα και πάνω από όλους, όχι τα κόμματα, αλλά τους δημότες του και τον τόπο μας.» επισήμανε η κ. Υδραίου.

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544