Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 11-11/9-4-2024 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώπιον του Μονομελούς...
Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας. Στo  πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές,...
1H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΠΟΥΛΩΝ.
Αριθμός απόφασης 11-17/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Κ.Ι.Σ. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Αριθμός απόφασης 11-16/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Τ.Ε.Α. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Μερόπη Υδραίου: «Σημαντικό να δοθεί λύση και να  μην απαξιωθεί η μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών»

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Μερόπη Υδραίου: «Σημαντικό να δοθεί λύση και να  μην απαξιωθεί η μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών»
corfu.gr-2022-11-22_09-36-16_985119
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 22.11.22

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίζεται η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων , σε ότι αφορά στη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να έρθει τις επόμενες μέρες και με την οποία δοθεί παράταση σε όσους πολίτες υποβάλλουν ένα απλό αίτημα , έως τις 9 Δεκεμβρίου,  για την έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων.

Όπως είναι γνωστό, πριν από δύο ημέρες, στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η Μερόπη Υδραίου είχε καταθέσει σχετική πρόταση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Αν παρέμενε σε ισχύ η προηγούμενη ρύθμιση, όσοι πολίτες δεν είχαν καταφέρει να εκδώσουν οικοδομική άδεια μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη μικρή ακίνητη περιουσία τους.

Η Δήμαρχος, είχε επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη να δοθεί μια άμεση λύση και να μην αχρηστευθεί η περιουσία των πολιτών, τονίζοντας:

-τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία και τα προβλήματα λειτουργίας και υποστελέχωσης των υπηρεσιών της πολεοδομίας.

-τις καθυστερήσεις που είχαν καταγραφεί στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για το κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες και τα γενικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια.

Πέρα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπέρ μιας άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για να δοθεί λύση στο πρόβλημα είχαν ταχθεί τα Τεχνικά Επιμελητήρια αλλά και άλλοι φορείς.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544