Δημοφιλή άρθρα
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(43Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    23-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
Αριθμός απόφασης 42-4 - Θέμα: Περί Έγκρισης εξειδίκευσης πίστωσης για την επιχορήγηση του σωματείου με την επωνυμία: «ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».. Αριθμός...
Αριθμός απόφασης 42-5 - Θέμα: Περί έγκρισης και παραλαβής της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες για την επείγουσα αντιμετώπιση κατολισθητικών και...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

“Μεταβαίνω στην πατρίδα μου…” Διήμερο αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / “Μεταβαίνω στην πατρίδα μου…” Διήμερο αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 19.08.21

corfu.gr-2021-08-19_09-13-02_880131Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Τμήμα Πολιτισμού), σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021.

Ημέρα πρώτη

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021- ώρα 21:30

Στο κήπο μπροστά στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου βρίσκεται και το άγαλμα του, θα γνωρίσουμε τον Καποδίστρια, μέσα από δικά του γραπτά, επιστολές και σημειώσεις.

Τα κείμενα που σταχυολογήθηκαν από την Ναταλία Καποδίστρια, μέσα από ένα τεράστιο πλούτο αρχείου του Κυβερνήτη, θα διαβάσουν οι ηθοποιοί, Σπύρος Ασωνίτης, Σπύρος Βέργης, Ναταλία Καποδίστρια και Μαριέττα Σαββανή.

Τραγούδια από την Ελληνική Επανάσταση, θα ερμηνεύσει ο βαρύτονος, Άγγελος Χονδρογιάννης. Στο πιάνο θα τον συνοδεύει η πιανίστα, Μαριλένα Ελούλ.

Στο τέλος της βραδιάς, η Φιλαρμονική Εταιρία “Ιωάννης Καποδίστριας” και τα μέλη της “Παιδικής Χορωδία Κέρκυρας”, Παύλος Βαραγκούλης, Ιωσήφ Καποδίστριας και Χάρης Καποδίστριας, θα ερμηνεύσουν τον “Ύμνο εις την Ελέυθερίαν” των Διονυσίου Σολωμού και Νικόλαου Μάντζαρου.

Τον “Ύμνο” στα παιδιά της Χορωδίας δίδαξε η μαέστρος της Χορωδίας Κέρκυρας, Χριστίνα Καλλιαρίδου.

Ημέρα δεύτερη

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 – ώρα 21:30

Στο Παλαιό Φρούριο. Μπροστά στον Άη Γιώργη.

στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Το διήμερο αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια, κορυφώνεται με την μουσική βραδιά, στο Παλαιό Φρούριο, μπροστά στον Άη Γιώργη, στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Οι λυρικοί τραγουδιστές Βασιλική Καραγιάννη, Πέτρος Καρύδης, Παντελής Κοντός, Τζίνα Πούλου, ο μαέστρος και πιανίστας, Νίκος Βασιλείου και η Δημοτική Χορωδία “San Giacomo”, σε διδασκαλία του Ανδρέα Γούση, με συνοδεία στο πιάνο της Μαριλένας Ελούλ και διεύθυνση του μαέστρου Αντόν Ιβάνφ, στο πρώτο μέρος της βραδιάς, θα ερμηνεύσουν τραγούδια και άριες από όπερες που γράφτηκαν για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ στο δεύτερο μέρος, θα ερμηνεύσουν γνωστές και αγαπημένες άριες από το Ιταλικό Μπελ Κάντο.

Η ηθοποιός Χριστίνα Κουλουμπή θα απαγγείλει ποίηση εμπνευσμένη από τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Τον σχεδιασμό και τη σκηνοθεσία του διήμερου αφιερώματος, υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας

Σημειώνεται ο,τι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, μέχρι την πλήρωση των ενδεδειγμένων θέσεων και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544