Δημοφιλή άρθρα
Κερκυραϊκή Αποκριά 2024: Πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων,  σας προσκαλεί  στην έναρξη των...
Αριθμός απόφασης 4-10 - Θέμα: Περί Έγκρισης 3ου Πρακτικού κατακύρωσης διαγωνισμού που αφορά την: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ».....
Αριθμός απόφασης 2-15 - Θέμα: Περί έγκρισης Πρακτικού Επιτροπής παρακολούθησης της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ...
Αριθμός απόφασης 4-12 - Θέμα: Περί λήψης απόφασης για τη διαγραφή ή μη, οφειλών.. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4-12 ΑΔΑ: 6Φ6646ΜΓ2Α-Ω20
Αριθμός απόφασης 4-11 - Θέμα: Περί έγκρισης του Πρακτικού της Επιτροπής ελέγχου των δικαιολογητικών Οικονομικών Φορέων, για την κατάρτιση Μητρώου...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Mέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και δημότες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο νμβουλιο

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Mέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και δημότες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο νμβουλιο
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 18.12.20

Σημαντικά μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και δημότες που πλήττονται από τα απαγορευτικά μέτρα λόγω πανδημίας έλαβε με απόφασή του κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Πρόκειται για δεύτερη φορά που λαμβάνεται απόφαση για μέτρα στήριξης. Τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση έχουν ως εξής:

  1. Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών 100% για κλειστές και 80% για ανοιχτές πλειττόμενες επιχειρήσεις.

  2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, εφόσον οι επιχειρήσεις δεν κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου.

  3. Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων και απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%), τα οποία ισχύουν εκ του νόμου ανταποδοτικά για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν.

  4. Μείωση ενοικίου κατά 60% στα επαγγελματικά ακίνητα που εκμισθώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σε επιχειρήσεις που πλήττονται σύμφωνα με τη λίστα ΚΑΔ έως 31.12.2020 και κατά 80% από 1.1.2021 μέχρι όσο διαρκεί ο εγκλεισμός (lock down).

  5. Αναστολή πληρωμής ρυθμισμένων δόσεων για τρίμηνο και εκ νέου ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις ή όσες θεσμοθετηθούν από σχετική νομοθεσία και όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει.

  6. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους θα τεθεί σε αναστολή, ή θα λυθεί μετά από καταγγελία του εργοδότη τους, ή δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ., απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού εφόσον αποκτήσουμε βάση δεδομένων από τον ΟΑΕΔ και έχουμε στοιχεία αξιόπιστα και ελέγξιμα.

  7. Οι κοινωνικές υπηρεσίες και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουν όπως έπραξαν από την αρχή της πανδημίας με το σύνολο του δυναμικού τους για την καταγραφή και αντιμετώπιση των αναγκών νοικοκυριών που θα βρεθούν σε δυσχερή θέση οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά.

  8. Συνέχιση λειτουργίας, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας, με άλλους φορείς (Περιφέρεια, Νοσοκομείο, Ιατρικό Σύλλογο, Ψυχολόγους, Ερυθρό Σταυρό κ.α.) γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για όσους πολίτες τη χρειαστούν.

  9. Να ζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να λάβει ανάλογα μέτρα ελάφρυνσης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή θα σταλεί στην Οικονομική Επιτροπή και θα τεθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544