Δημοφιλή άρθρα
Καύσωνας: Φιλοξενία στο Γηροκομείο - Πτωχοκομείο Κέρκυρας. Το Γηροκομείο – Πτωχοκομείο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας και...
Αριθμός απόφασης 25-2 - Θέμα: Έγκριση κατανομής ανθρωποωρών σε θέσεις προσωπικού πλήρους και μερικής απασχόλησης για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας...
Υδροδότηση Αη Γόρδη: Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συνεχίζονται οι...
Με την Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος. Με την Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer,...
26Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.                                                                                                                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα:   15-7-2024...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Μέτρα στήριξης των συμπολιτών μας και μέτρα υποστήριξης των Κρατικών και Δημοτικών δομών για την περίοδο της κρίσης με τον SARS – CοV- 2

Αρχική / Εθελοντισμός / Μέτρα στήριξης των συμπολιτών μας και μέτρα υποστήριξης των Κρατικών και Δημοτικών δομών για την περίοδο της κρίσης με τον SARS – CοV- 2
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 26.03.20
Κέρκυρα, 25/03/2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού &Αθλητισμού
Γραφείο Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για τις νησίδες Βίδο & Λαζαρέτο και Εθελοντισμό
Δ/νση: Πλατ.Μιχ.Θεοτόκη 491 00 Κέρκυρα
Τηλ: 2661027955
Ηλεκτρ.ταχ: [email protected]
Πολλοί μαζί και από λίγο ο καθένας !
Μέτρα στήριξης των συμπολιτών μας και μέτρα υποστήριξης των Κρατικών και Δημοτικών δομών για την περίοδο της κρίσης με τον SARS – CοV- 2
Στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε και με δεδομένο ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, θα «μένουμε σπίτι» ως το κύριο όπλο απέναντι στην εξάπλωση του ιού, οφείλουμε σαν Δήμος και σαν κοινωνία :
 • Να συμβάλλουμε στην δημιουργία των συνθηκών που θα διευκολύνουν και θα κάνουν πιο άνετη την παραμονή στο σπίτι,
 • Να δημιουργήσουμε στους συμπολίτες μας, το αίσθημα της φροντίδας και της ασφάλειας . Ο Δήμος να γίνει η ασπίδα προστασίας για όλους μας!
 • Να λειτουργούμε συντεταγμένα, συνεργατικά και συντονισμένα , τηρώντας τους κοινούς κανόνες ορίζονται από τις θεσμικά υπεύθυνες διοικητικές και επιστημονικές δομές.
 • Να αποφύγουμε τις υπερβολές και τον πανικό.
 • Να δημιουργήσουμε μικρές καραντίνες όπου είναι αναγκαίο
 • Να σχεδιάζουμε και να ενεργούμε συλλογικά τόσο σε επίπεδο πολιτικής ευθύνης όσο και σε επίπεδο υπηρεσιακών δομών.

Επίσης, οφείλουμε να κινηθούμε σε τρεις βασικούς άξονες :

 1.  Ενημέρωση των δημοτών για τα μέτρα προφύλαξης και διευκόλυνσής τους, σχετικά με τις οδηγίες των επιστημονικών ομάδων, και την λειτουργία των ομάδων τηλεφωνικής και διαδικτυακής στήριξης και πληροφόρησης.
 2. Σχεδιασμός και προετοιμασία για να αντέξουμε κατά τη διάρκεια της κρίσης, με την ενεργοποίηση και διαθεσιμότητα του υπηρεσιακού δυναμικού σε συνθήκες ασφάλειας και την δημιουργία προϋποθέσεων για την υποστήριξη αυτών των δομών.
 3. Σχεδιασμός ενεργειών για την επόμενη μέρα, μετά την κρίση.
 Η τωρινή κατάσταση είναι πιθανό να διαρκέσει αρκετά.
Χρειαζόμαστε συνεργασία, υπομονή και αντοχή.
Οι κρατικές και δημοτικές δομές είναι πιθανό ότι θα χρειαστούν υποστήριξη και από τους δημότες στην διάρκεια της κρίσης.
Η υποστήριξη αυτή για να έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει να είναι συντονισμένη και όσοι συμμετέχουν να είναι συνειδητά πειθαρχημένοι. Έτσι μόνο θα αντέξουμε, αν συνεργαστούμε πολλοί μαζί και από λίγο ο καθένας!
Σύμφωνα με τις πιο πάνω σκέψεις και επισημάνσεις :
 • Προχωράμε στη συγκρότηση ομάδων εθελοντών, ώστε να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις Κρατικές και Δημοτικές δομές εφόσον παραστεί ανάγκη.
 •  Απευθύνουμε κάλεσμα στους φορείς, στους συλλόγους, στα σωματεία, στις ομάδες και στους μεμονωμένους συμπολίτες μας , να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον και την δυνατότητα συμμετοχής τους, ώστε να δημιουργήσουμε το εφεδρικό πλάνο βοήθειας.

Η έγκαιρη επικοινωνία και η οργάνωση των ενδιαφερόμενων ομάδων και μεμονωμένων ατόμων, θα μας δώσει τον χρόνο για να τους ενημερώσουμε, να τους εκπαιδεύσουμε και να τους προμηθεύσουμε με όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα συμβάλλουν στην υγεία όλων των συμπολιτών μας, περιορίζοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και την διασπορά του ιού.

Οι εθελοντικές ομάδες και οι εθελοντές μπορούν να επικοινωνούν για να ενημερώνονται και να συμπληρώνουν το ανάλογο έντυπο :
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κέρκυρας, στην ενότητα Εθελοντισμός : https://www.corfu.gr/web/guest/valunteer
Στα τηλέφωνα :
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2661028268
 Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων : 2661027955
Στα mail:
  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων : [email protected]
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: [email protected]
Στα γραφεία :
   Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων : Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού: Γραφείο Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για τον Εθελοντισμό
   Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός:Ξεν. Στρατηγου 2, Πλατεια Νέου Φρουρίου, έναντι ΟΑΕΔ
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη αναλάβει την γραμμή επικοινωνίας με τις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές και σύντομα θα ξεκινήσει την επικοινωνία.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά την συλλογή των πρώτων στοιχείων θα υπάρξει πρόσκληση για ενημέρωση , εκπαίδευση και παροχή όλων των αναγκαίων μέτρων.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι όλες οι προσπάθειες θα συντονίζονται από την Κοινωνική Προστασία και Πολιτική Προστασία των Δήμων.
Οφείλω να ευχαριστήσω: την πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Κα Μαρία Δημουλά για την άμεση ανταπόκριση και την συνολική βοήθεια της.
Επίσης, ευχαριστώ τους φίλους : Κώστα Καραμπάτσο, Περιφερειακό έφορο Προσκόπων Κέρκυρας,
Γιώργο Δαφνή, πρόεδρο του Τοπικού Συστήματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Κέρκυρα ,
Ανδρέα Κορίκη υπεύθυνο επιχειρήσεων της ΕΟΔ (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας)
και τους πολλούς μεμονωμμένους εθελοντές, οι οποίοι με το πάθος τους, την εμπειρία τους και τις ιδέες τους, μας έδωσαν έμπνευση, δύναμη και τεχνογνωσία για την δημιουργία τέτοιων δομών.
Με εντολή Δημάρχου
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Σπυρίδων Νεράντζης
Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου
Σχετικά έγγραφα/σύνδεσμοι

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544