Δημοφιλή άρθρα
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(43Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    23-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
Αριθμός απόφασης 42-4 - Θέμα: Περί Έγκρισης εξειδίκευσης πίστωσης για την επιχορήγηση του σωματείου με την επωνυμία: «ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».. Αριθμός...
Αριθμός απόφασης 42-5 - Θέμα: Περί έγκρισης και παραλαβής της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες για την επείγουσα αντιμετώπιση κατολισθητικών και...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
corfu.gr-2020-08-18_11-48-08_475035
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 17.11.20

Μήνυμα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου :

«Η Επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας και σταθμό για τα δημοκρατικά της θεμέλια. Αποτελεί ημέρα συλλογικής μνήμης για τους αγώνες που δόθηκαν ενάντια στη βία, τον φασισμό, τον ολοκληρωτισμό και την μισαλλοδοξία.

Οφείλουμε τιμή σε αυτούς που ποικιλοτρόπως πολέμησαν ενάντια στη χούντα, σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, για την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων.

Τόσα χρόνια μετά, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά αφού απειλείται ακόμα και σήμερα η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα από τον ακραίο εθνικισμό, τους φανατισμούς, τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον σεξισμό και άλλες μορφές βίας. Σήμερα, λαμβάνουν νέες διαστάσεις ειδικά μέσα στις συνθήκες τις οποίες όλοι βιώνουμε.

Η σημερινή επέτειος, πρεσβεύει διαχρονικές αξίες για την κοινωνική συνοχή και ευημερία και αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Σήμερα οφείλουμε με ενότητα και ελπίδα να αγωνιστούμε για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία μας, προτάσσοντας την δημοκρατία και την ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια και ελευθερία.»

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544