Δημοφιλή άρθρα
16Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. 16Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...
Αριθμός απόφασης 35-8 - Θέμα: Περί Έγκρισης της αποζημίωσης των δαπανών μετακίνησης αντιπροσωπείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (36Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Κέρκυρα:    23-7-2021 ΝΟΜΟΣ...
Αριθμός απόφασης 35-1 - Θέμα: Περί ορθής επανάληψης της 34-1/16-7-2021 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής: «Περί έγκρισης πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία...
Αριθμός απόφασης 35-7 - Θέμα: Περί Έγκρισης εκτέλεσης μικροεπεκτάσεων δικτύου δημοτικού φωτισμού πόλης και σύνδεση νέων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Μήνυμα της Δήμαρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπης Υδραίου για τη Νέα Χρονιά

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Μήνυμα της Δήμαρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπης Υδραίου για τη Νέα Χρονιά
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
Ημερομηνία ανάρτησης: 07.01.21

Συνδημότισσες και συνδημότες

Φίλες και φίλοι

Το 2020, που έφυγε αποτέλεσε σίγουρα ένα έτος σοκ, ένα έτος πένθους και απωλειών, μα και σίγουρα ένα έτος εμπειρίας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας: τον κόσμο, την Ελλάδα, την Κέρκυρα. Ήταν ακόμα μια χρονιά που περίσσεψαν τα προβλήματα και ο ανθρώπινος πόνος. Έφυγε και μας άφησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Χρεωθήκαμε μια επώδυνη και εφιαλτική μνήμη, όμως στο ξημέρωμα του Νέου Έτους, έχουμε λόγους σοβαρούς να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε ότι σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν μια κακή ανάμνηση.

Κέρδος μεγάλο, για όλη την κοινωνία, η ενότητα, η συνοχή και η αλληλεγγύη που επιδείξαμε ο ένας για τον άλλο και που μας βοήθησε να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί μπροστά σ’ αυτή τη λαίλαπα.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι η ανθρωπότητα ενωμένη, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια κρίση του Covid-19, οδηγείται πλέον νικήτρια προς την ελευθερία της ζωής και της εξέλιξης, που θα της αποφέρει ο σωτήριος εμβολιασμός, προϊόν της παγκόσμιας συμμαχίας για τη ζωή.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, που πολλές φορές υπερβήκαμε, να διευρύνουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να αγκαλιάσουμε κάθε οικογένεια, κάθε συμπολίτη που χρειάστηκε τη στήριξη και την αρωγή σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Και έτσι θα συνεχίσουμε, με την ίδια βούληση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Κανένας και καμία μόνοι τους, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία.

Το 2021 έρχεται επιφορτισμένο με ένα εξίσου δυσβάσταχτο χρέος. Να θυμόμαστε. Να μη λησμονήσουμε τον εφιάλτη που καραδοκεί πάντα. Οι συλλογικές απειλές μόνο με τη συσπείρωση όλων και την συνένωση δυνάμεων μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Εύχομαι το 2021 να αναδειχτεί ανάχωμα του άγχους που περνάμε. ΄Ήδη στη σχεδόν αξημέρωτη νύχτα του 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού αρχίζει να ροδίζει απόμακρα η ελπίδα του 2021 εξαιτίας του εμβολίου.

Το 2021 ελπίζουμε και οραματιζόμαστε ότι θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Ας οπλιστούμε, λοιπόν με λίγη ακόμη υπομονή, ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, για να έρθει η στιγμή που όλοι μαζί θα συνεχίσουμε με τους γνωστούς ρυθμούς μας να δημιουργούμε το μέλλον, να αλλάζουμε την πόλη μας, να βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας.

Εύχομαι ολόψυχα το 2021 να αποτελέσει ένα έτος υγείας και προκοπής σε κάθε επίπεδο για το Δήμο μας, για κάθε Δημότη, για κάθε σπιτικό.

Με πίστη και αφοσίωση στις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε και την νέα χρονιά, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Για την πόλη που αγαπάμε και ονειρευόμαστε.

Καλή χρονιά σε όλους.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544