Δημοφιλή άρθρα
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(43Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    23-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
Αριθμός απόφασης 42-4 - Θέμα: Περί Έγκρισης εξειδίκευσης πίστωσης για την επιχορήγηση του σωματείου με την επωνυμία: «ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».. Αριθμός...
Αριθμός απόφασης 42-5 - Θέμα: Περί έγκρισης και παραλαβής της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες για την επείγουσα αντιμετώπιση κατολισθητικών και...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Μήνυμα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου για το Πάσχα

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Μήνυμα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου για το Πάσχα
corfu.gr-2022-04-23_17-38-36_059955
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 23.04.22

 

Συνδημότισσες και συνδημότες

Μετά από 2 χρόνια περιορισμών λόγω της Πανδημίας, γιορτάζουμε φέτος το μοναδικό Κερκυραϊκό Πάσχα, με κατάνυξη και ευλάβεια, όπως η παράδοση, μας μπόλιασε όλα τα προηγούμενα χρόνια στις εκκλησίες μας, στα χωριά και στην Πόλη μας, με τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες μας να δίνουν τον τόνο στην μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, μαζί με την αναγέννηση της φύσης σηματοδοτεί τη νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο και δίνει την ελπίδα απέναντι στον φόβο.

Κάθε αναστάσιμο μήνυμα είναι μια ελπίδα. Ένα πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, ένα μήνυμα που αναστηλώνει τις προσδοκίες μας ώστε να υπερβούμε τις προσωπικές, κοινωνικές και παγκόσμιες προκλήσεις και να κοιτάξουμε μπροστά με οδηγό την ελπίδα.
Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ας χτίσουμε τις σχέσεις μας πάνω σε υψηλές αξίες, που θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ας βάλουμε στη ζωή μας την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την ενότητα και τη συνεργασία.
Διανύουμε μια δύσκολη συγκυρία ως Χώρα και ως κοινωνία. Την υγειονομική κρίση την διαδέχτηκε η κρίση της ενέργειας, της ακρίβειας και της γεωπολιτικής αστάθειας που επηρεάζει τον πυρήνα της ποιότητας ζωή μας.
Με ενότητα, συλλογική προσπάθεια και καθαρούς στόχους μπορούμε να επαναφέρουμε την Ελπίδα και την αισιοδοξία στις καρδιές μας, στην ζωή μας και να διεκδικήσουμε, ειρήνη και σταθερότητα.
Οι φετινές ευχές, σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται ραγδαία, δεν μπορούν να περιλαμβάνουν τίποτα περισσότερο, από υγεία, ειρήνη και αγάπη.
Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού να φέρει την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Εύχομαι σαν Χώρα να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες.
Όλοι μαζί, μονιασμένοι, θα πετύχουμε.
Ας ευχηθούμε όλοι μαζί να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν ο Πόλεμος στην Ουκρανία , να φύγει μακριά ο φόβος από τις ψυχές όλων μας και να ξαναγυρίσει η ελπίδα , για ένα καλύτερο αύριο για όλο τον Κόσμο.
Χρόνια πολλά , καλή Ανάσταση .

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544