Δημοφιλή άρθρα
Προμήθεια Χρωμάτων Και Συναφών Υλικών Για Την Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Και Την Διαγράμμιση Κοινόχρηστων Χώρων. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ...
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων...
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για το έτος 2023- 2024. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Nήσων ενδιαφέρεται  για την  «ΠΑΡΟΧΗ...
Αριθμός απόφασης 44-14 - Θέμα: Περί ελέγχου και έγκρισης απόδοσης δαπανών του υπ’αριθμ. 1386/2023 Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής.. Αριθμός Πρωτοκόλλου:...
Αριθμός απόφασης 44-7 - Θέμα: Περί έγκρισης συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς κατ΄άρθρο 126Β του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας επί της από...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Μήνυμα της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Μήνυμα της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
corfu.gr-2020-06-09_12-44-59_060137
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 20.11.19

Μήνυμα της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου

για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου δήλωσε :

“Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, είναι φέτος αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα την υποχρέωσή της προς τα παιδιά να επιδιώξει ένα κόσμο στον οποίο θα επικρατούν η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ευημερία, οι συνθήκες ομαλής ανάπτυξης των παιδιών και οι ίσες ευκαιρίες.

Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας, για έναν κόσμο όπου η αθωότητά τους δεν θα τραυματίζεται. Και ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή και εκμετάλλευσης.

Στον 21 αιώνα καλούμαστε να δράσουμε για να λύσουμε οριστικά τα προβλήματα της παιδικής θνησιμότητας, της πείνας και της αρρώστιας, της παιδικής εργασίας, της ανυπαρξίας ή της εγκατάλειψης του σχολείου, της χαμένης παιδικότητας.

Εκατομμύρια παιδιά, σε ολόκληρο τον κόσμο, υποφέρουν από ανέχεια, υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό και εκμετάλλευση, δεν έχουν πρόσβαση σε βασική μόρφωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ η παιδική εργασία με τη σειρά της διαιωνίζει τη φτώχεια αποκλείοντας τα παιδιά από τη δυνατότητα εκπαίδευσης και οποιαδήποτε προοπτική για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς, υγιούς και απαλλαγμένου από κάθε μορφής βία περιβάλλοντος για το παιδί, είναι αναγκαία η κινητοποίηση της κοινωνίας, η αλληλεγγύη και η δημιουργία συνθηκών κατάλληλων για να ακούγεται η άποψη των παιδιών.

Ο Δήμος μας μεριμνά, φροντίζει και συμμετέχει μέσω της ποιοτικής λειτουργίας και περιεχομένου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, αλλά και με σειρά ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων στη διαμόρφωση μίας κοινωνίας που θα δίνει προτεραιότητα στα παιδιά και στη νέα γενιά, σεβόμενη τις ανάγκες τους. Η συνεχής προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι όλα τα παιδιά του Δήμου μας να απολαμβάνουν όλες τις απαραίτητες υποδομές και δραστηριότητες, που θα τους προσφέρουν τις ευκαιρίες να αναπτύσσουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους και να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, μέσα από την βιωματική εκπαίδευση.

Το όραμα μας για ένα πιο ποιοτικό περιβάλλον ζωής στην τοπική μας κοινωνία, αναφέρεται πάνω από όλα στα παιδιά και στη νέα γενιά, που είναι οι αυριανοί πολίτες. Ο αγώνας μας συνεχίζεται δυναμικά και θα προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να προασπίζουμε την ψυχική και σωματική τους υγεία, για να μπορούν τα παιδιά μας, να ονειρεύονται και να δημιουργούν.

Απέναντι στις νέες προκλήσεις που αναδύονται, και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την αξιοπρέπεια των παιδιών, όπως η κλιματική αλλαγή, ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός και η κακοποίηση, η κοινωνία θα πρέπει να ευνοεί και να ενισχύει την ελευθερία έκφρασης,τη δημιουργικότητα, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και η Πολιτεία με τα όργανά της, θα πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει παρεμβάσεις που θα επιφέρουν θετικές αλλαγές σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα παιδιά σε κατάσταση φτώχειας, αυτά που εγκαταλείπουν πρώιμα το σχολείο, τα έγκλειστα σε ιδρύματα, τα παιδιά με αναπηρίες, τα παιδιά Ρομά, τους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ας αγκαλιάσουμε το παιδί που γελάει δυνατά, που κάνει όνειρα, που δε διστάζει να σε κοιτάξει στα μάτια, που αγαπάει ειλικρινά, που ζωγραφίζει την χαρούμενη όψη της ζωής, που φτιάχνει κόσμους μαγικούς και αντιμετωπίζει κάθε καινούρια μέρα με ενθουσιασμό, με μια ανεπιτήδευτη παιδικότητα, ένα στοιχείο που διαμορφώνει παράγοντες εξέλιξης και προόδου σε κάθε κοινωνία.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544