Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 34-6 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(τρίτη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-5 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(δεύτερη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-3 - Θέμα: Περί Έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου στο οποίο θα στεγαστούν υπηρεσίες της...
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.     ...
Αριθμός απόφασης 34-4 - Θέμα: Περί έγκρισης πληρωμής δαπανών «Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης Ιορδάνη Δασκαλόπουλου».. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 34-4 ΑΔΑ: 9ΟΞ046ΜΓ2Α-59Ο
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής από το Δήμο και προτάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής από το Δήμο και προτάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων
corfu.gr-2020-10-02_08-33-48_113146
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 01.10.20

Στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό, στη νέα καμπάνια τουριστικής προβολής που ετοιμάζει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αλλά και στην πρόταση της για να υιοθετηθούν ενιαίοι ευρωπαϊκοί κανόνες, που θα εφαρμόζονται από όλες τις χώρες για τα ταξίδια και τον τουρισμό, αναφέρθηκε η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου στη σημερινή σύσκεψη των φορέων του τουρισμού της Κέρκυρας που συγκάλεσε ο Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας στο Επιμελητήριο.

Η κ. Υδραίου επισήμανε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις χρειάζονται ρευστότητα και τόνισε ότι τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ αποδείχθηκε ότι δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

‘’ Χρειάζονται επαρκείς πόροι, θα πρέπει να υπάρξει αύξηση δανείων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας αλλά και ένας ακόμα γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής , ο τέταρτος.’’ είπε η Δήμαρχος.

Ζήτησε επίσης τη στήριξη των εργαζομένων , τονίζοντας : ‘’ Υπάρχουν άνθρωποι που δεν εργάστηκαν φέτος αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν συμπληρώσει τα 50 ένσημα για να μπορούν να πάρουν το επίδομα ανεργίας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν χωρίς εισόδημα, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για να έχουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.’’

Η κ. Υδραίου ανέφερε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχει σχεδιάσει μια νέα προωθητική καμπάνια, με οπτικοακουστικό περιεχόμενο και με το μήνυμα Corfu Safe and Clean, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει την καλή υγειονομική εικόνα και διαχείριση που έγινε στην Κέρκυρα αλλά και να αναδείξει την Καθαρή Κέρκυρα που δεν έχει καμία πλέον σχέση με τις εικόνες του παρελθόντος, που μας δυσφημούσαν.

Ζήτησε μάλιστα τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού για να στηριχθεί η καμπάνια του Δήμου από τον ΕΟΤ μέσα από κοινές δράσεις.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αναφέρθηκε στη νέα τουριστική περίοδο, στις δυσκολίες και στο κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει.

Επισήμανε ότι διάφορες χώρες υιοθετούν δικούς τους κανόνες για τον τουρισμό και τα ταξίδια , λαμβάνουν μονομερείς αποφάσεις που δημιουργούν αναστάτωση και πλήττουν τον τουρισμό μας.

‘’ Είναι μονόδρομος η υιοθέτηση ενιαίων κανόνων για τα ταξίδια που να δεσμεύουν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας, ως χώρα.

Όταν λέμε ενιαίοι κανόνες, εννοούμε:

α) Κανόνες για την ασφάλεια των ταξιδιών.

β) Κανόνες εισόδου στη χώρα, που πρέπει να συνοδεύονται είτε με rapid test ή με οποιοδήποτε άλλο test.

Είναι δεδομένο ότι ένα τέτοιο πλαίσιο θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας σε όλους.Θα δώσει πλεονέκτημα σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Θα ομαλοποιήσει την τουριστική αγορά αφού όλοι θα ξέρουν ότι υπάρχουν κανόνες ασφάλειας και οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία δεν θα είναι κάτω από την πίεση των tour operators που εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση απαιτούν πλέον πολύ χαμηλές τιμές.’’ τόνισε η κ. Υδραίου.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544