Δημοφιλή άρθρα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης στις 26 Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια της προστασίας και της προαγωγής...
Αριθμός απόφασης 34-6 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(τρίτη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-5 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(δεύτερη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-3 - Θέμα: Περί Έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου στο οποίο θα στεγαστούν υπηρεσίες της...
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.     ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Ο Δήμος της Κέρκυρας κοντά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Ο Δήμος της Κέρκυρας κοντά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς
corfu.gr-2021-06-08_07-29-42_673947
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 08.06.21

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υλοποιεί κάθε χρόνο ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας, την εξασφάλιση τροφής/νερού και τις παρεμβατικές δράσεις, σε θέματα προστασίας τους.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, λόγω αυξημένων στειρώσεων και υιοθεσιών, ο τέταρτος κύκλος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών με ιδιώτη κτηνίατρο. Μέχρι σήμερα στειρώθηκαν 276 αδέσποτοι σκύλοι. Επισημαίνεται ότι, με την πολύτιμη συνεργασία φιλόζωων εθελοντών πραγματοποιήθηκε σ΄ ένα έτος η υιοθεσία 132 ζώων .

Επίσης, στα διοικητικά όρια του Δήμου έχει αναπτυχθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο με 25 ταΐστρες και ποτίστρες για σκύλους και γάτες για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων ,τα οποία επανεντάσσονται στους τόπους περισυλλογής τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται η αύξηση των σημείων σίτισης γατών, με τοποθέτηση εξοπλισμού στη Μονή Βλαχέραινας , στην Κόντρα Φόσα, στα Καρτέρια, στις Αλυκές Ποταμού (Δημοτική Παραλία ), στο Δημοτικό Νεκροταφείο και στη Βίλλα Πετσάλη.

Το δίκτυο σίτισης, εκτιμώντας τις ανάγκες ανά περιοχή, ανανεώνεται και τροφοδοτείται καθημερινά, με ξηρά τροφή και νερό από συνεργείο υπαλλήλων του Δήμου, που πρόσφατα συγκροτήθηκε, και με τροφές που προμηθεύεται ο Δήμος για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου:

«Η Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς ανάγκες που δημιουργούνται στη διαχείριση των αδέσποτων, προχωρά στην άμεση υλοποίηση ενός νέου προγράμματος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας στο οποίο για πρώτη φορά θα συμπεριλαμβάνονται και γάτες. Βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η εκπόνηση της μελέτης κατασκευής καταφυγίου και κλινικής αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεδομένου ότι η ευζωία των ζώων, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και τον πολιτισμό μας».

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544