Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (34Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:   22-9-2023 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Ομιλία Μερόπης Υδραίου στην εκδήλωση μνήμης των Σέρβων πολεμιστών. Αγαπητοί φίλοι, ...
Πρόσκληση Ενημερωτικής Εκδήλωσης. Πρόσκληση Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και η Αστική Αρχή ΟΧΕ/ΒΑΑ Πόλης Κέρκυρας ...
Αριθμός απόφασης 32-7 - Θέμα: Περί έγκρισης μη υποβολής προτάσεων και μη παράστασης του Δήμου για αντίκρουση της 152/2023 τακτικής...
Αριθμός απόφασης 32-6 - Θέμα: Περί έγκρισης μη υποβολής προτάσεων και μη παράστασης του Δήμου για αντίκρουση της 146/2023 τακτικής...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το 3ο ICC City Lab

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το 3ο ICC City Lab
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 18.06.21

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το 3ο ICC City Lab το οποίο διενεργήθηκε διαδικτυακά από την Τρίτη 01 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 17 Ιουνίου και στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 θεματικούς ειδικούς, ευρωπαϊκούς αξιωματούχους και εκπροσώπους πόλεων στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (100 Intelligent Cities ChallengeICC), ανάμεσά τους φυσικά και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η 1η μέρα του 3 ο ICC City Lab ήταν «ανοικτή» για παρακολούθηση από το κοινό και αφιερωμένη στις «Πράσινες Στρατηγικές» και στην μετάβαση σε μία πιο «Πράσινη Οικονομία».

Κατά την διάρκεια της 1ης μέρας δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμο μας, μέσω του Assistant Project Manager κ. Βίκτωρα Δημουλή, να παρουσιάσει την πορεία της συμμετοχής του εντός του προγράμματος 100 Intelligent Cities Challenge από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα αλλά και τους στόχους που έχει θέσει στον κύριο θεματικό άξονα «Διαχείριση Αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία» μέχρι και το τέλος του προγράμματος το 2023.

Επίσης, παρουσιάστηκε ως πρότυπη λύση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και η δημιουργία του πρώτου Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων (Σ.Σ.Θ.Α.) και οι δράσεις χαρτογράφησης, καθαρισμού και απορρύπανσης των βυθών του όρμου της Γαρίτσας και του λιμανιού Αλύπα της Παλαιοκαστρίτσας ενώ έγινε γνωστή και η συμμετοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρώτο δίκτυο «Μπλε Δήμων» στην Ελλάδα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο οποίο αποτελεί και τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο.

Σημαντικό είναι σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι, καθ’ όλη την διάρκεια του 3rd ICC City Lab αξιοποιήθηκαν τόσο από την Αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Παναγιώτα Τζάννε (Project Manager), όσο και από τον Επιστημονικό Συνεργάτη, κ. Βίκτωρα Δημουλή (Assistant Project Manager) όλες οι ευκαιρίες δικτύωσης (networking) που παρουσιάστηκαν με άλλες πόλεις που συμμετέχουν στο ICC για ανταλλαγή καλών πρακτικών και σταθερή συνεργασία σε κοινά πεδία ενδιαφέροντος.

Η επόμενη συνάντηση των ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 100 Intelligent Cities Challenge (4th ICC City Lab) θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2021.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544