Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 36-11 - Θέμα: Περί έγκρισης Πρακτικού και κατακύρωσης του διαγωνισμού που αφορά την: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ...
Αριθμός απόφασης 36-19 - Θέμα: Περί διαπίστωσης οικονομικής αδυναμίας άπορης δημότισσας και εξειδίκευσης πίστωσης, για τη χορήγηση εκτάκτου χρηματικού βοηθήματος...
Αριθμός απόφασης 36-18 - Θέμα: Περί Έγκρισης εξειδίκευσης πίστωσης για την επιχορήγηση του σωματείου: «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (Κ.Γ.Σ.)». Αριθμός Πρωτοκόλλου:...
Αριθμός απόφασης 36-2 - Θέμα: Περί Ακύρωσης της 29-7/28-6-2021 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και έκδοσης εκ νέου, περί της Έγκρισης...
Αριθμός απόφασης 16-131 - Θέμα: Δράση ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την εμβολιαστική προστασία...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 157ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 157ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
Ημερομηνία ανάρτησης: 20.05.21

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ

08:00 Έναρξη εορτασμού με χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες,

Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ,

Τραπεζών, εμπορικών καταστημάτων και οικιών μέχρι

τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.

18:30 Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των Επιφανών Τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο στον τάφο του Αείμνηστου Ιεράρχη.

19:00 Eπιμνημόσυνη δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, στον τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Κατάθεση στεφάνου από την Αυτής Εξοχότητα Προέδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

21:15 Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ

08:00 Έπαρση Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθεί στο χώρο προ της πύλης.

11:30 Άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

12:00 Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Θα εκφωνήσει

ο Δημήτριος Μεταλληνός Δρ. Ιστορίας – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με θέμα: «Από το 1821 στο 1864».

12:30 Κατάθεση στεφάνου από την Προέδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

13:00 Τελετή για την ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επίτιμη Δημότη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

13:30 Επίσκεψη στην Πινακοθήκη του Δήμου όπου εκτίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία το πρωτότυπο χειρόγραφο της Β΄ Έκδοσης της μελοποίησης του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου.

20:00 Υποστολή Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος που θα πα ραταχθεί στο χώρο προ της πύλης.

21:15 Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

Των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με τη στρατιωτική παράταξη ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κερκύρας, με την εν γένει τάξη ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας. Υπεύθυνος για την οργάνωση των Εκδηλώσεων ορίζεται ο Τελετάρχης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Φώτης Σκούρτης.

Κέρκυρα 13 Μαΐου 2021

H ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΜΕΡΌΠΗ ΣΠΡΙΔΟΥΛΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί,

για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID -19, σύμφωνα με τις ισχύουσες

υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544