Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 11-11/9-4-2024 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώπιον του Μονομελούς...
Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας. Στo  πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές,...
1H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΠΟΥΛΩΝ.
Αριθμός απόφασης 11-17/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Κ.Ι.Σ. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Αριθμός απόφασης 11-16/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Τ.Ε.Α. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην μαθητική κοινότητα

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην μαθητική κοινότητα
corfu.gr-2024-03-12_09-44-49_323781
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 12.03.24

Πραγματοποιήθηκε  εχθές 11.03.24, στην έδρα του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας και 1ης Τ.Ο.Μ.Υ, η προγραμματισμένη σύσκεψη, στα πλαίσια της  Δημοτικής μέριμνας για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην μαθητική κοινότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής  Σπύρος Γαλάνης, η Διευθύντρια του Κ.Υ. Κέρκυρας  Σοφία Μαυροπούλου, η Υπεύθυνη Συντονισμού 1ης ΤΟΜΥ Κέρκυρας Πατρίτσια Μπριντζιόττι, η Επισκέπτρια Υγείας Μαριάνα Χαλιδιά ως επόπτρια της δράσης καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό των δομών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο συντονισμός και η οργάνωση της  έναρξης των  δράσεων πρόληψης σκελετικής και στοματικής υγείας με στόχο την προαγωγή και τη πρόληψη της υγείας του μαθητικού πληθυσμού, στις Σχολικές δομές.

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν από εθελοντές ιατρούς ορθοπεδικούς και οδοντιάτρους του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας σε συνεργασία με τις Δημόσιες Δομές της 6ης ΥΠΕ.

Ήδη έχει διενεργηθεί πιλοτικά από οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, έλεγχος στοματικής υγείας στην πέμπτη και έκτη τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου και έχει προγραμματισθεί η διενέργεια της προληπτικής δράσης για τη σκελετική υγεία με screening σκολίωσης στο 5ο και 7ο Γυμνάσιο την 20.03.24 και 27.03.24 αντίστοιχα, από ιατρούς ορθοπεδικούς του ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα των σχολικών δομών και οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι εν λόγω δράσεις.

 

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544