Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (34Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:   22-9-2023 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Ομιλία Μερόπης Υδραίου στην εκδήλωση μνήμης των Σέρβων πολεμιστών. Αγαπητοί φίλοι, ...
Πρόσκληση Ενημερωτικής Εκδήλωσης. Πρόσκληση Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και η Αστική Αρχή ΟΧΕ/ΒΑΑ Πόλης Κέρκυρας ...
Αριθμός απόφασης 32-7 - Θέμα: Περί έγκρισης μη υποβολής προτάσεων και μη παράστασης του Δήμου για αντίκρουση της 152/2023 τακτικής...
Αριθμός απόφασης 32-6 - Θέμα: Περί έγκρισης μη υποβολής προτάσεων και μη παράστασης του Δήμου για αντίκρουση της 146/2023 τακτικής...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Σαράντα έξι νέα δημοτικά σημεία ανακύκλωσης μπαταριών

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Σαράντα έξι νέα δημοτικά σημεία ανακύκλωσης μπαταριών
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 18.02.20

Σαράντα έξι νέα δημοτικά σημεία χωριστής συλλογής φορητών ηλεκτρικών στηλών (φορητές μπαταρίες) ανακοινώνει η αρμόδια αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στα πλαίσια της προσπάθειας ανάπτυξης του σχεδιασμού για “διαλογή στην πηγή”.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους προέδρους όλων των Τοπικών Συμβουλίων όλων των κοινοτήτων του Δήμου όπου για πρώτη φορά έγινε εκτενής ενημέρωση για την δημιουργία δημοτικών σημείων χωριστής συλλογής φορητών ηλεκτρικών στηλών. Τα σημεία χωριστής συλλογής φορητών μπαταριών θα φιλοξενούνται πλέον σε όλα τα δημοτικά – κοινοτικά κτίρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας διασφαλίζοντας έτσι την καταλληλότερη περαιτέρω διαχείριση αυτού του είδους των απορριμμάτων.

Για πρώτη φορά όλοι οι δημότες του Δήμου έχουν πλέον την δυνατότητα στις Κοινότητές τους να απορρίπτουν περιβαλλοντικά ορθά και με ασφάλεια τις χρησιμοποιημένες φορητές ηλεκτρικές στήλες τους, στους κατάλληλους κάδους συλλογής της ΑΦΗΣ Α.Ε. που ήδη έχουν τοποθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών και δημοτικών κτιρίων.

Τα δημοτικά κοινοτικά σημεία συλλογής των φορητών μπαταριών είναι:

Δημοτική Ενότητα Φαιάκων:

Στις Κοινότητες: Σγουράδων, Ζυγού, Σωκρακίου, Σπαρτύλα, Άγιου Μάρκου, Άνω και Κάτω Κορακιάνας.

Δημοτική Ενότητα Παρελίων:

Στις Κοινότητες: Σιναράδων, Γιαννάδων, Βάτου, Κομπιτσίου, Αγίου Ιωάννη, Άφρας, Μάρμαρου, Κανακάδων, Κοκκινίου και Πέλεκα.

Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών:

Στις Κοινότητες: Δουκάδων, Λιαπάδων, Λακώνων, Γαρδελάδων, Αλειμματάδων, Σκριπερού, Κρήνης και Μακράδων.

Δημοτική Ενότητα Αχιλλείων:

Στις Κοινότητες: Σταυρού, Αγίων Δέκα, Μπενιτσών, Γαστουρίου, Καμάρας, Κυνοπιαστών, Καλαφατιώνων, Βαρυπατάδων, Κουραμάδων, Κάτω Γαρούνα, Άνω Γαρούνα, Καστελλάνων Μέσης, Αγίου Προκοπίου και Βιρού.

Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων:

Στις Κοινότητες: Καναλίων, Ευρωπούλων, Αλεπούς και Κεντρικής Κέρκυρας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι η πρώτη από μια σειρά κατάλληλων παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν προοδευτικά έτσι ώστε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να αποκτήσει την σύγχρονη και ολοκληρωμένη διαχείριση στα παραγόμενα απορρίμματά του που επιβάλλεται να έχει ως σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544