Δημοφιλή άρθρα
Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διαφόρων ειδικοτήτων συνολικά 24 ατόμων. Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού...
Αριθμός απόφασης 6-14 - Θέμα: Περί έγκρισης για απ’ευθείας μίσθωση ακινήτων του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΜΕΝΗ ΜΟΝΤΣΕΝΙΓΟΥ».. Αριθμός Πρωτοκόλλου:...
ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ «ΧΩΡΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ». ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ...
Αριθμός απόφασης 6-10 - Θέμα: Περί Έγκρισης όρων Διακήρυξης αγοράς ακινήτου για τη στέγαση της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Έργου.. Αριθμός...
Αριθμός απόφασης 6-9 - Θέμα: Περί έγκρισης Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής σύμβασης παροχής υπηρεσιών ηχητικής κάλυψης εκδηλώσεων του Δήμου, έτους 2020.....
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
corfu.gr-2020-06-24_08-57-26_139863
Ημερομηνία ανάρτησης: 12.02.21

Από το το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας ανακοινώνεται:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Eθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας – στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ»- αναμένεται να εκδηλωθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο στην περιοχή μας θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις ενώ από την Κυριακή αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, με ισχυρό παγετό, φαινόμενο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη θέσει σε πλήρη ετοιμότητα το μηχανισμό του, με περιπολίες οχημάτων που θα συνεχιστούν όσο διαρκέσει το φαινόμενο ,έχει ξεκινήσει κύκλο ενημέρωσης των προέδρων των κοινοτήτων για τη καλύτερη αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, προκειμένου να οργανωθεί κατά το καλύτερο δυνατό η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, έχει ήδη προμηθεύσει τις κοινότητες με αλάτι, αλλά διαθέτει και επαρκές απόθεμα αλατιού για να προμηθεύσει υπηρεσίες και πολίτες σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα διαθέσει χώρο για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων κατά τη διάρκεια της νύχτας και για το διάστημα που σημειωθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες (θα ακολουθήσει ξεχωριστό δελτίο τύπου)

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές και οι όποιες άλλες αρνητικές επιπτώσεις στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα:

Τα νοικοκυριά

  1. Θα πρέπει να προμηθευτούν καύσιμη ύλη για θέρμανση

  2. Θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν επαρκή ποσότητα τροφίμων, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, οι οποίες θα είναι δύσκολες όπου θα υπάρχει χιόνι ή πάγος στους δρόμους.

  3. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας των δικτύων (βρύσες κλπ) που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και να γίνεται συχνός έλεγχος της ροής του νερού.

Μετακινήσεις

  • Οι μετακινήσεις τις ημέρες του παγετού θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο. Αν παρά ταύτα απαιτείται η μετακίνηση εκτός κατοικίας πεζή, τότε θα πρέπει να γίνεται με τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

  • Η χρήση αυτοκινήτου νωρίς το πρωί θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ πιθανώς να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων τις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν με τον ισχυρό παγετό και σε συγκεκριμένα σημεία του δικού δικτύου (κυρίως στα ορεινά του Δήμου)
Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544