Δημοφιλή άρθρα
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ». Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, προκηρύσσει  Ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για...
26Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ - ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. 26Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ -...
Αριθμός απόφασης 34-9 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(δεύτερη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-8 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(δεύτερη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-7 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(τρίτη αποκατάσταση Δ.Ε....
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Σε σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσης για τον κορονοϊό προχωρά η Μ. Υδραίου

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Σε σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσης για τον κορονοϊό προχωρά η Μ. Υδραίου
corfu.gr-2020-06-09_13-19-46_784466
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 13.03.20

Πρωτοβουλία σύστασης ομάδας διαχείρισης κρίσης για την καλύτερη δυνατή πρόληψη, την ενημέρωση του κοινού και την αντιμετώπιση προβλημάτων από την απειλή εξάπλωσης του κορονοϊού έλαβε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Σε δήλωσή της η κ. Μερόπη Υδραίου τονίζει ότι απαιτείται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση της κατάστασης συνιστώντας παράλληλα στους πολίτες να λειτουργήσουν χωρίς πανικό, ορθολογικά, και με αίσθηση της ευθύνης που ο καθένας έχει απέναντι στον εαυτό του και το κοινωνικό σύνολο.

Τις προηγούμενες ημέρες από πλευράς Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ελήφθησαν μια σειρά προληπτικών μέτρων.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης η Δήμαρχος κ. Υδραίου συγκαλεί σε σύσκεψη όλους τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων συμπεριλαμβανομένης και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του Νομού μας την Κυριακή 15 Μαρτίου στο Ιόνιο Πολιτιστικό Κέντρο στο Φαληράκι στις 12:00 το μεσημέρι.

Ποιοι θα συμμετάσχουν

Στην εν λόγω σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, ο Δήμαρχος Παξών, ο διοικητής του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Πυρισβεστικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, του Αεροδρομίου, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, του ΕΚΑΒ, του Ερυθμού Σταυρού, της Υπ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν., οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Τουρισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας, η χωρική Αντιπεριφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, υπηρεσιακοί παράγοντες στον τομέα υγείας του Δήμου, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Επίσης έχουν κληθεί οι Βουλευτές του Νομού μας. Σημειώνεται ότι αναμένεται να συμμετάσχει και η οκταμελής ομάδα εκπροσώπων φορέων του τουρισμού η οποία προέκυψε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την σύσταση ομάδας διαχείρισης τουριστικών κρίσεων υπό την προεδρεία του Αντιδήμαρχου Τουρισμού κ. Παν. Βαρούχα σήμερα το μεσημέρι με την συμμετοχή του συνόλου των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων του νησιού μας.

Η δήλωση της Δημάρχου

Σε ό,τι αφορά αυτή καθ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο την οποία διανύει η χώρα μας και ειδικότερα η Κέρκυρα, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Υδραίου δήλωσε σήμερα μιλώντας στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα εξής:

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση την οποία δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. Αντιθέτως, οφείλουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εμπιστευθούμε τις συμβουλές των ειδικών καθώς εκτιμάται ότι οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την χώρα μας και ενδεχομένως και για το νησί μας.

Οφείλουμε ο βαθμός ετοιμότητάς μας να είναι ο υψηλότερος δυνατός και για τον λόγο αυτό προχωράμε σε σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσης με την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών. Γι’ αυτό πήρα την πρωτοβουλία και συγκαλώ την ερχόμενη Κυριακή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οφείλω να ενημερώσω τους δημότες μας ότι λαμβάνουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και τηρούμε τις ευρωπαϊκές και κυβερνητικές οδηγίες. Πραγματοποιούμε απολυμάνσεις σε όλες τις κτηριακές δομές δημοτικής αρμοδιότητας και ήδη έχει ληφθεί σειρά μέτρων προστασίας του προσωπικού.

Τα δεδομένα είναι ρευστά και η κατάσταση συνεχώς μεταβαλλόμενη. Εκτιμούμε ότι όσο πιο αυστηρά μέτρα λάβουμε τώρα τόσο μεγαλύτερο θα είναι ενδεχομένως και το ποσοστό προφύλαξης.

Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και με σοβαρότητα την συγκεκριμένη απειλή.

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν και συνέπειες, συνέπειες τις οποίες ήδη βλέπουμε σε πόλεις άλλων χωρών. Συνέπειες, για την υγεία του πληθυσμού, για τον τουρισμό, την οικονομία. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να ληφθούν τα μέτρα τώρα και να διανύσουμε την χρονική περίοδο των δύο επόμενων μηνών κατά το δυνατόν πιο ανώδυνα, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά ως τουριστικός προορισμός τουλάχιστον τους κατ’ εξοχήν καλοκαιρινούς μήνες.

Συγχρόνως, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να πανικοβληθούμε και καλώ τους δημότες μας να δείξουν ψυχραιμία και σύνεση. Θα πρέπει να τονίσω ότι οι πολίτες δεν έχουν μόνο ατομική ευθύνη αλλά και κοινωνική. Όταν τονίζεται ότι θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις και να παραμένουμε στα σπίτια μας, αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί απαρέγκλιτα. Και το αναφέρω αυτό, διότι ενώ έκλεισαν τα σχολεία, ενώ δόθηκαν άδειες σε γονείς, βλέπουμε γεμάτες καφετέριες και πλατείες και συνωστισμό πολλών ανθρώπων σε μικρούς χώρους. Δεν είναι αυτή η λογική των μέτρων.

Αν λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και λογική και φροντίσουμε λαμβάνοντας μέτρα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.”

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544