Δημοφιλή άρθρα
“Επιχείρηση γαλάζια ελευθερία” σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Σε τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (19Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Κέρκυρα:      11-5-2021 ΝΟΜΟΣ...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Ανακοίνωση για την έκδοση βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Επαναληπτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Φαιάκων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας...
Αριθμός απόφασης 18-2 - Θέμα: Περί Έγκρισης εκτέλεσης μικροεπεκτάσεων δικτύου δημοτικού φωτισμού πόλης και σύνδεσης νέων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Στην συνάντηση για το ” Σύμφωνο Δημάρχων” και ο Δήμος μας

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Στην συνάντηση για το ” Σύμφωνο Δημάρχων” και ο Δήμος μας
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
Ημερομηνία ανάρτησης: 22.04.21

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 21.04.2021) διαδικτυακά, για το «Σύμφωνο των Δημάρχων», συμμετείχε και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, μεταξύ πλήθους Δήμων από όλη την Ευρώπη.

Η παραπάνω πρωτοβουλία έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Στην συνάντηση αναθεωρήθηκαν οι φιλοδοξίες και οι στόχοι που έχουν τεθεί μέσω του Συμφώνου των Δημάρχων, ώστε να εναρμονιστούν και να προσεγγίζουν την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», τοποθετώντας παράλληλα τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες στο επίκεντρο αυτής της «πράσινης μετάβασης».

Οι Δήμοι προσκλήθηκαν τέλος να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες ώστε να επισπεύσουν και να βοηθήσουν στην αναγκαία μετατροπή της Ευρώπης σε μία δίκαιη και κλιματικά ουδέτερη ήπειρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ήδη πραγματοποιεί σχετικές ενέργειες και δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να οδηγήσουν στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Δήμου μέσω του προγράμματος «100 Ευφυείς Πόλεις – ICC» στο οποίο συμμετέχουμε.

Τον Δήμο μας, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Project Manager του ICC, Παναγιώτα Τζάννε και ο Επιστημονικός Συνεργάτης και Assistant Project Manager του ICC, Βίκτωρας Δημουλής.

Να σημειώσουμε ότι η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου , λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, (προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα), δεν μπορούσε να παραστεί στην συνάντηση.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544