Δημοφιλή άρθρα
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ.ΑνδρέαςΣκούπουρας και τα στελέχη του...
Αριθμός απόφασης 44-1 - Θέμα: Περί αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικονομικού έτους 2022. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 44-1 ΑΔΑ: Ω5Ω446ΜΓ2Α-ΔΧ7
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(44Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    26-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Στην συνάντηση για το ” Σύμφωνο Δημάρχων” και ο Δήμος μας

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Στην συνάντηση για το ” Σύμφωνο Δημάρχων” και ο Δήμος μας
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 22.04.21

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 21.04.2021) διαδικτυακά, για το «Σύμφωνο των Δημάρχων», συμμετείχε και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, μεταξύ πλήθους Δήμων από όλη την Ευρώπη.

Η παραπάνω πρωτοβουλία έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Στην συνάντηση αναθεωρήθηκαν οι φιλοδοξίες και οι στόχοι που έχουν τεθεί μέσω του Συμφώνου των Δημάρχων, ώστε να εναρμονιστούν και να προσεγγίζουν την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», τοποθετώντας παράλληλα τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες στο επίκεντρο αυτής της «πράσινης μετάβασης».

Οι Δήμοι προσκλήθηκαν τέλος να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες ώστε να επισπεύσουν και να βοηθήσουν στην αναγκαία μετατροπή της Ευρώπης σε μία δίκαιη και κλιματικά ουδέτερη ήπειρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ήδη πραγματοποιεί σχετικές ενέργειες και δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να οδηγήσουν στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Δήμου μέσω του προγράμματος «100 Ευφυείς Πόλεις – ICC» στο οποίο συμμετέχουμε.

Τον Δήμο μας, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Project Manager του ICC, Παναγιώτα Τζάννε και ο Επιστημονικός Συνεργάτης και Assistant Project Manager του ICC, Βίκτωρας Δημουλής.

Να σημειώσουμε ότι η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου , λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, (προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα), δεν μπορούσε να παραστεί στην συνάντηση.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544