Δημοφιλή άρθρα
«Εφωνάξαν ως τ’ αστέρια του Ιονίου τα νησιά…» εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 160 χρόνων από την Ένωση των...
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για την υπηρεσία με τίτλο «Έξοδα σίτισης των ωφελουμένων του Ξενώνα Φιλοξενίας,...
Μυοκτονία στις Δ.Ε. Φαιάκων –  Αχιλλείων – Παρελίων - Παλαιοκαστριτών &  Διαποντίων Nήσων. Πρόγραμμα 1ου κύκλου εφαρμογών μυοκτονίας (Τμήμα...
Αριθμός απόφασης 25-17Β - Θέμα: Έγκριση διαγραφής τέλους παρεπιδημούντων από ΑΑΔΕ για το φορολογικό έτος 2024.. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 25-17Β...
Αριθμός απόφασης 25-17Α - Θέμα: Έγκριση διαγραφής τέλους παρεπιδημούντων από ΑΑΔΕ για το φορολογικό έτος 2022.. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 25-17Α...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Συνάντηση Αντιδημάρχου Τουρισμού με την Πρόεδρο των ξεναγών

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Συνάντηση Αντιδημάρχου Τουρισμού με την Πρόεδρο των ξεναγών
corfu.gr-2020-06-09_10-58-37_141551
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 22.01.20

Συνάντηση είχε χθες στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας με την Πρόεδρο της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, Μάγδα Κουσουνή, καθώς και την Αντιπρόεδρο Άννα Βασιλάκη.

Στo πλαίσιo της συνάντησης, η Πρόεδρος ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο για τα καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο και αντάλλαξαν απόψεις για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

Ο κύριος Βαρούχας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι επαγγελματίες ξεναγοί στην τουριστική βιομηχανία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος κλάδος στην Κέρκυρα. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι επαγγελματίες ξεναγοί δικαίως θεωρούνται «πρεσβευτές» της χώρας μας, δεδομένου ότι αυτοί προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία θετικής εικόνας.

Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική προσφορά των ξεναγών στον νευραλγικό τομέα της τουριστικής οικονομίας, έχει ήδη απευθύνει αίτημα στον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα για την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα,ενώ παράλληλα διερευνά τη δυνατότητα παραχώρησης δημοτικού κτιρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει τη νέα εκπαιδευτική δομή του Υπουργείου Τουρισμού.

Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές, συμφώνησαν στην ανάπτυξη άμεσης συνεργασίας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαρούχας ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει Γραφείο στα Μέλη της Ένωσης Ξεναγών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κέντρο πληροφόρησης του Δήμου στην άνω πλατεία και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της τουριστικής πληροφόρησης.

Η Πρόεδρος Μάγδα Κουσουνή, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Δήμου, πρότεινε την εθελοντική συμμετοχή της Ένωσης Ξεναγών και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς τον Δήμο.

Τέλος, ο κύριος Βαρούχας τόνισε ότι η επικείμενη συνεργασία του Δήμου με την Ένωση Ξεναγών,αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον τουριστικό κλάδο, η οποία θα πρέπει να λάβει την καθολική υποστήριξη των εμπλεκόμενων φορέων.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544