Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 44-1 - Θέμα: Περί αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικονομικού έτους 2022. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 44-1 ΑΔΑ: Ω5Ω446ΜΓ2Α-ΔΧ7
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(44Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    26-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(43Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    23-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Συνάντηση Δημάρχου με τη Βρετανίδα ιστορικό, συγγραφέα και παραγωγό Βettany Hughes

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Συνάντηση Δημάρχου με τη Βρετανίδα ιστορικό, συγγραφέα και παραγωγό Βettany Hughes
corfu.gr-2020-06-10_14-31-53_663181
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 03.10.19
Κέρκυρα:3/10/2019

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, με τη Βρετανίδα ιστορικό, συγγραφέα και παραγωγό Βettany Hughes, η οποία βρέθηκε στην Κέρκυρα για τις ανάγκες των γυρισμάτων του βρετανικού ντοκιμαντέρ «Μediterranean Odyssey». Διάσημη για τη συγγραφή βιβλίων που αντλούν τη θεματολογία τους από την Αρχαία Ελλάδα, η Βettany Hughes έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια το βρετανικό κοινό με τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που γράφει και παρουσιάζει σε κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το Ηistory Channel και το Channel 4.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, αποτέλεσε η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών για την προσέλκυση τηλεοπτικών, διαφημιστικών αλλά και κινηματογραφικών παραγωγών στην Κέρκυρα.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Δήμαρχος ενημέρωσε τη Βρετανίδα παραγωγό για το νέο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία «Film Office» με έδρα την Κέρκυρα.

Δήλωσε επίσης ότι η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο και αναμένεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους φορείς και τα πλαίσια της δημιουργίας του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού και τουριστικής προβολής.

Η κ. Υδραίου πρότεινε στη κορυφαία Βρετανίδα ιστορικό, τη συνεργασία της για τη δημιουργία μιας ταξιδιωτικής εκπομπής αφιερωμένης στα Διαπόντια Νησιά, με την υποστήριξη του Δήμου. Η πρόταση με μεγάλη χαρά έγινε αποδεκτή από την κυρία Hughes και η εκπομπή για τα Διαπόντια Νησιά θα αρχίσει να γυρίζεται την άνοιξη.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θετικό πρόσημο που κατέγραψε η Κέρκυρα από την προβολή της τηλεοπτικής σειράς «The Durrell’s», μέρος της οποίας γυρίστηκε στην νησί μας. Ενημέρωσε επίσης την κυρία Hughes για το αυξημένο ενδιαφέρον βρετανικών εταιρειών παραγωγής για την Κέρκυρα και την απόφαση της δημοτικής αρχής να στελεχώσει γραφείο που παρέχει υλικοτεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ενδιαφερόμενους και εδράζεται ήδη στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo.

Τέλος, η Bettany Hughes δήλωσε γοητευμένη από τις φυσικές ομορφιές του νησιού και την αρχιτεκτονική της παλιάς και εξέφρασε την άποψη ότι ο προορισμός συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των εταιρειών παραγωγής.

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544