Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 11-125 - Θέμα: Έγκριση ένταξης υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκπαιδευτικής δράσης με...
Αριθμός απόφασης 16-19 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για παράσταση ενώπιον...
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗΣ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης που εορτάζεται κάθε έτος στις 16 Μαΐου και στα πλαίσια της...
Αριθμός απόφασης 16-15 - Θέμα: Έγκριση σύναψης και όρων του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και...
Αριθμός απόφασης 16-10 - Θέμα: Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση Οδών Δ.Ε. Κερκυραίων, Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας &...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Συνάντηση Δημάρχου με την Υπουργού Πολιτισμού

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Συνάντηση Δημάρχου με την Υπουργού Πολιτισμού
corfu.gr-2020-06-05_13-13-17_794044
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 29.10.19

Κέρκυρα:25/10/2019

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

Συνάντηση με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, έχει σήμερα το πρωί στο Ιστορικό Δημαρχείο, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της Υπουργού και του Γ.Γ του Υπουργείου Γιώργου Διδασκάλου στην Κέρκυρα.

Την Υπουργό και τον Γ.Γ του Υπουργείου, συνόδευε η Άννα Παναγιωταρέα, Ειδική Σύμβουλο σε θέματα Επικοινωνίας του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού.

Από τη συνάντηση αναδείχθηκαν μεγάλες και σημαντικές ειδήσεις για την Κέρκυρα, προϊόν της συμφωνίας και της συνεργασίας ανάμεσα στη Δήμαρχο και την Υπουργό Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα:

-Συμφωνήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο και στο Υπουργείο για το Art Cafe με το Δήμο να έχει την ευθύνη διαχείρισης και εκμετάλλευσης του χώρου και με τον όρο η αξιοποίηση να συμβαδίζει με πολύ υψηλές προδιαγραφές ποιότητας.

-Η Υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε για την παραχώρηση στο Δήμο του Βρετανικού Νοσοκομείου στο Παλαιό Φρούριο. Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση διαμόρφωσης master plan και αφού εξετασθεί η βιωσιμότητα του χώρου να αξιοποιηθεί από τον Δήμο για πολιτιστική χρήση.

-Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, είναι το δεύτερο μέλος της κυβέρνησης μετά τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Κόνσολα, που δεσμεύτηκε να στηρίξει το αίτημα του Δήμου για την επιβολή τέλους τουρισμού και πολιτισμού.

-Συμφωνήθηκε η ανάδειξη και η προστασία της Παλιάς πόλης. Πέρα από το νέο κανονισμό λειτουργίας θα επανασυσταθεί ο φορέας διαχείρισης UNESCO.

-Η Υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε για την λειτουργία των Φρουρίων, από τη νέα τουριστική περίοδο, τα οποία θα είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες. Σε ότι αφορά στο Νέο Φρούριο θα εξεταστεί η προοπτική δημιουργίας Μουσείου Τυπογραφίας.

-Η Υπουργός Πολιτισμού θα στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου για να αναδειχθεί η Κέρκυρα σε μουσικό νησί της Ευρώπης.

-Τον Φεβρουάριο θα περάσουν από το ΚΑΣ οι μελέτες του κυρίως κτιρίου του θεάτρου ΦΟΙΝΙΚΑΣ.

-Εγκαθίσταται άμεσα εργολάβος για τα έργα στην Anounciata.

-Η Υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι θα υπάρξει θετική γνωμοδότηση για τη δημιουργία Χώρου Στάθμευσης στο Δικαστικό Μέγαρο. Μετά από αυτό ξεμπλοκάρει το έργο και δίνεται λύση για διάνοιξη της οδού πρόσβασης.

-Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα συνεργαστούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να προχωρήσει το έργο ανάδειξης και ανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου με τη διαδικασία ΣΔΙΤ.

-Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μία φορά το δίμηνο, στις συνεδριάσεις του θα ασχολείται με τα ζητήματα της Κέρκυρας.

Μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού ,η κ.Υδραίου δήλωσε:

‘’ Καταφέραμε να δρομολογήσουμε ευχάριστες και σημαντικές εξελίξεις για την Κέρκυρα. Θέλω να ευχαριστήσω την κ.Μενδώνη για το θετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα αιτήματα και τις προτάσεις μας.

Εμβληματικοί χώροι θα περάσουν στο Δήμο για να μετατραπούν σε χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Ταυτόχρονα , μέσα από τις κοινές δράσεις που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στο Δήμο Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων και το Υπουργείο Πολιτισμού, προχωρά η ανάδειξη εμβληματικών μνημείων της Κέρκυρας.

Όπως έχω πει, εμείς δεν ήρθαμε για να κάνουμε μια στεγνή διαχείριση. Ήρθαμε για να αλλάξουμε τα πράγματα, να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που παραμένουν άλυτα και μας πληγώνουν όλους.

Θα το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη.’’

Στην συνάντηση συμμετείχαν:

Ο Βουλευτής Στέφανος Γκίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μελίτα Ανδριώτη, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου – Δημήτρης Μεταλληνός, Οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού – Χρυσούλα Τόμπρου, Οικονομικών – Γιώργος Παντελιός, Τουρισμού – Παναγιώτης Βαρούχας, Τεχνικών Υπηρεσιών – Νίκος Καλόγερος. Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας – Μαρία Ζερβού και Υπηρεσιακοί Παράγοντες.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544