Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 34-6 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(τρίτη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-5 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(δεύτερη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-3 - Θέμα: Περί Έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου στο οποίο θα στεγαστούν υπηρεσίες της...
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.     ...
Αριθμός απόφασης 34-4 - Θέμα: Περί έγκρισης πληρωμής δαπανών «Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης Ιορδάνη Δασκαλόπουλου».. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 34-4 ΑΔΑ: 9ΟΞ046ΜΓ2Α-59Ο
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Συνάντηση της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου με την Νταϊάν Κόχυλα

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Συνάντηση της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου με την Νταϊάν Κόχυλα
corfu.gr-2020-06-09_10-31-42_104599
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 13.01.20

Συνάντηση πραγματοποίησε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τη γνωστή ελληνοαμερικανίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο Νταϊάν Κόχυλα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomο.

Η κυρία Κόχυλα, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ελληνικής και μεσογειακής διατροφής και είναι σύμβουλος σε μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής, επισκέφθηκε την Κέρκυρα για τις ανάγκες της εκπομπής «My Greek Table with Diane Kochilas».

Η δημοτική αρχή, σε συνέχεια της συνεργασίας της με δίκτυα και φορείς του εξωτερικού οι οποίοι προωθούν την προβολή και ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας, ανέλαβε τη φιλοξενία της πενταμελούς δημοσιογραφικής αποστολής με επικεφαλής την Νταϊάν Κόχυλα καθώς και την παροχή γενικών διευκολύνσεων με στόχο την προβολή της Κέρκυρας στο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης PBS των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όπου και προβάλλεται η εκπομπή γαστρονομίας με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές ανά επεισόδιο σε Αμερική και Καναδά! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκπομπή αναμένεται να προβληθεί το 2020 και στην Αυστραλία ενώ προβάλλεται ήδη και στην Ελλάδα από το Cosmote History.

Η επαγγελματική εμπειρία της Νταϊάν Κόχυλα και η αγάπη της για την ελληνική διατροφή, η οποία της παρέχει το πλεονέκτημα να δημιουργεί ένα δελεαστικό τηλεοπτικό τουριστικό προϊόν γαστρονομίας και πολιτισμού, αποτέλεσε και το κύριο αντικείμενο της συνάντησης με τη Δήμαρχο.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Υδραίου έκανε εκτενή αναφορά στην κερκυραϊκή γαστρονομία και στις επιρροές που έχει δεχθεί λόγω του έντονου πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της περιοχής, εκφράζοντας την άποψη ότι η γαστρονομία αποτελεί αυθεντική έκφραση της ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας κάθε λαού που αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής του ιστορίας.

Η Δήμαρχος επίσης, εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της για την ανάγκη υποστήριξης και εξωστρέφειας της τοπικής παραγωγής και των κερκυραϊκών προϊόντων, και πρότεινε στην κυρία Κόχυλα την ανάπτυξη συνεργειών για την προώθηση του νησιού μας μέσω γαστρονομικών διαδρομών στην αγορά των Η.Π.Α.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις με τη διακεκριμένη δημοσιογράφο.

Το συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης ανέλαβε το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, το οποίο ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο «Corfu Mare» για την ευγενική του χορηγία με τη διάθεση δωρεάν δωματίων για τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής καθώς και την trattoria «Saluteria» για την παροχή των γευμάτων.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544