Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 25-3 - Θέμα: Έγκριση 1ου ΑΠΕ , 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ...
Αριθμός απόφασης 25-16 - Θέμα: Έγκρισης διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 25-16 ΑΔΑ: 9ΦΚΜ46ΜΓ2Α-ΓΩ2
Αριθμός απόφασης 25-15 - Θέμα: Έγκριση της αποζημίωσης των δαπανών μετακίνησης στην Αμμόχωστο α) του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ....
Αριθμός απόφασης 25-12 - Θέμα: Έγκριση ανάθεσης σε δικηγόρο για την άσκηση αγωγής ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων κατά της ετερόρρυθμης...
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Τουρισμού με το Δ.Σ του Corfu  Mountain Trail

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Συνάντηση του Αντιδημάρχου Τουρισμού με το Δ.Σ του Corfu  Mountain Trail
corfu.gr-2024-03-04_12-18-41_218739
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 04.03.24

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων, Σπύρος Χαλικιόπουλος, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Corfu  Mountain Trail.

Στη συνάντηση από την πλευρά του Corfu Mountain Trail συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  κ. Κώστας Στρατηγός, o Τεχνικός Διευθυντής  κ. Βασίλης Αλαμάνος καθώς και ο Γραμματέας κ. Προκόπης Αρκούδης.

Τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσαν τον Αντιδήμαρχο για τις δράσεις του Corfu Mountain Trail και τις προσπάθειες που καταβάλουν για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Κέρκυρα, με τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων όπως το Corfu Mountain Trail, το Corfu Old Town και Greek Hero Χtreme Triathlon.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στρατηγός: «Τα δρομικά αυτά γεγονότα,  τα οποία εστιάζουν στην ανάδειξη του φυσικού μας περιβάλλοντος, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, έχουν αποκτήσει πλέον μια σημαντική θέση στο Διεθνές Αθλητικό Καλεντάρι και προσελκύουν διεθνείς αθλητικές προσωπικότητες με συνεχώς αυξανόμενο  ενδιαφέρον συμμετοχής».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Corfu Mountain Trail, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 Μάιου στην Κέρκυρα, τόνισε ότι πρόκειται για  ένα δρομικό γεγονός, το οποίο περνάει από 25 παραδοσιακούς οικισμούς, μέσα από παλαιά μονοπάτια, γεμάτα ελαιώνες που φυτεύτηκαν από τους Βενετούς, τα οποία αποτελούσαν τον μόνο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων, την εποχή εκείνη.  Οι διαδρομές σχεδιάστηκαν για να δείξουν στους αθλητές την πλούσια μεσογειακή βλάστηση, το υπέροχο φυσικό τοπίο  καθώς και τα παραδοσιακά χωριά που μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο».

Στη συνέχεια ενημέρωσαν τον Αντιδήμαρχο για τις νέες ενέργειες και πρωτοβουλίες του Corfu Mountain Trail, οι οποίες περιλαμβάνουν, την ανάρτηση διαδραστικών πληροφορικών πινακίδων [με εφαρμογές πλοήγησης και τεχνολογίας QR], σε κομβικά σημεία της Κέρκυρας αλλά και των Διαπόντιων  Νησιών μας, με στόχο την πλήρη ανάπτυξη μιας  πλατφόρμας που θα αποτυπώνει τα ιστορικά, πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία κάθε περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της βιωματικής εμπειρίας του αθλητή – επισκέπτη.

Ο Αντιδήμαρχος συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλουν και τόνισε χαρακτηριστικά: «ο αθλητικός τουρισμός συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην αναβάθμιση της εικόνας ενός προορισμού, ενισχύει την τοπική οικονομία ενώ έχει προφίλ επισκεπτών με δαπάνες άνω του μέσου όρου».

Ο κ. Χαλικιόπουλος, δεσμεύτηκε για την αμέριστη υποστήριξη, με κάθε πρόσφορο μέσο, από πλευράς  Δήμου και πρότεινε την ανάπτυξη συνεργειών για την μεγιστοποίηση της προβολής των αθλητικών αυτών εκδηλώσεων, μέσα από στοχευμένες ενέργειες προβολής και σύγχρονα εργαλεία προώθησης όπως είναι η αναβάθμιση της χρήσης των social media δηλώνοντας ότι «η στενή διασύνδεση τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού αποτελεί τον κεντρικό σχεδιασμό της νέας τουριστικής πολιτικής του Δήμου και αποτελεί μονόδρομο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

 

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544